vibolya

Az ingatlanadóval kapcsolatban a tájékoztatásból számomra nem egyértelmű, hogy mikor kell a bevallásban szerepeltetni...

Az ingatlanadóval kapcsolatban a tájékoztatásból számomra nem egyértelmű, hogy mikor kell a bevallásban szerepeltetni az ingatlan értékét. Be kell-e vallani az APEH felé, ha értéke az APEH-kalkultor szerint nem éri el a 30 miiliót?

arrow vibolya - több éve - Adózás kategória -

Címkék: adó, bevallás, ingatlan, kalkulátor, kötelező, mikor?, tájékoztató

Tegyél fel új kérdést
vagy Lépj be

A szolgáltatás teljesen ingyenes.

Mariag

0 pont Jó Rossz Mariag - 1 éve

Hitel ajánlat és pénzügyi támogatás.

e-mail: Mariageanina01@gmail.com

Finanszírozás szükséges a projekt megvalósításához?
Olyan pénzügyi szervezet vagyunk, amely 5 000 és 10 500 000 euró közötti kölcsönöket kínál 2% -os rögzített éves kamatláb mellett. Kérjük, forduljon hozzánk további információért.

Veci

0 pont Jó Rossz Veci - több éve

Akkor most mi van? Kell bevallást készíteni vagy nem? Az AB határozat megváltoztatja az előbbi beírásom? Na majd rákérdezünk az APEH-ra.

Veci

0 pont Jó Rossz Veci - több éve

Az Apeh honlapján van a kitöltő program, töltsd le, tegnap alkalmaztam, és a kalkulátort. Ha az 1042-es nyomtatványt a kitöltő program használatával készíted el, akkor az adatok alapján mindent kiszámol. Nem tudok más tanácsot adni és nem is tudok elmélyedni benne, csak annyira amennyire én érdekelt vagyok. Az én felkészültségem csak ennyit enged (egyenlőre).

  • 1042 letöltése

http://www.apeh.hu/bevallasok/nyomtatvany/bevallasok/1042.html?CatEgy=http%3A%2F%2Fwww.apeh.hu%2Fbevallasok%2Fnyomtatvany%2Fbevallasok%2F1042.html

ITT találod a kalkulátort:
http://www.apeh.hu/kalkulatorok
Az alábbiakat nyisd meg és írd be az adatokat, a mentésre ne menj rá, ne add meg az adataidat, ha nem akarsz teljesen az Apeh látókörébe kerülni.

  • Becsült ingatlanérték (APEH-becslés)

  • http://www.apeh.hu/kalkulatorok/ing_kalk_becsult_nyito
  • Számított ingatlanérték (Törvényi melléklet szerint)

http://www.apeh.hu/kalkulatorok/ing_kalk_szamitott
Nekem egyszerű a vagyonadó bevallás, ezért viszonylag könnyű alkalmazni. Előbb a kalkulátort használtam. Minden kérdésnél van magyarázat, ha a jelre viszed az egeret.
A kitöltési útmutató elején le van írva, hogy akkor is kell bevallást készíteni, ha nem adózunk utána.

Még nincs meg a jó válasz, de szükséged lenne rá?

Kérjük iratkozz fel az email értesítőre, mert így azonnal megtudod, ha valaki megválaszolja a kérdést. (Bármikor leiratkozhatsz.)

E-mail címed:

Csak szöveg engedélyezett. A szerkesztőben használhatod a Textile-t. Például a *szöveg* félkövér szót eredményez.

Hirdetés
Mi a Prosperal?

A Prosperal egy közösen szerkesztett kérdés-válasz oldal, ahol pénzügyi kérdésekről beszélgethetsz, különböző ingyenes eszközöket találsz hitellel, befektetésekkel kapcsolatban, illetve ingyenes és kötelezettségmentes személyes pénzügyi tanácsadást kérhetsz. Regisztrálj vagy lépj be.