lajos

Nyugdíj adózása hogy történik?

Nyugdíj adózása hogy történik?

arrow lajos - több éve - Adózás kategória -

Címkék: adó, nyugdíj-2008, nyugdíj-2009, nyugdij-adó

Tegyél fel új kérdést
vagy Lépj be

A szolgáltatás teljesen ingyenes.

jankat01

0 pont Jó Rossz jankat01 - több éve

2008 okt-ig dolgoztam.Azóta rokkant nyugdíjas vagyok. Eddig a vállalat készítette el az adóbevallást.Mint rokkant nyugdíjas és őstermelő kell-e adóbevallást készítetnem?Kösz

julcsika56

0 pont Jó Rossz julcsika56 - több éve

Az alábbi kérdésemmel fordulok Hozzátok : 2007.04.03.-tól rokk.nyugdíjas vagyok III.67 % megállapítással ( ezt megelőzően 2003.-tól rokkat.nyugell.ban részesűltem (daganatos megbeteg. miatt II.rokkants.alapján ).A rokkantnyugdíjam 74.300. Ft ( 34 év 200 nap mviszonyom volt a megbetegedésemig .2007. aug.tól egyéni vállalkozói ig.váltottam, amellyel ügyviteli munkában dolgozok ( nincs napi munkaidőhöz kötve ), és a kérdésem az, hogy milyen összegű jövedelmem lehet a rokk.nyugdíjam mellett ( 56 éves vagyok ) és érint e a változás 2009. vagy 2010.től ?Az is megkavart a tájékozodásom során, “ nem mindent korlátoznak,ha kevesebbet dolgozik, mint megrokkanása előtt ( én 8 ó t ) vagyis 4 vagy 6 órát ( én ebbe tartozom , csak kérdésem az is , hogy ezt hogy lehet v kell bizonyítani ), akkor ezév végéig nem nézik a keresetet .
Tisztelettel és köszönettel várom a válaszotokat!

Ockeghem

0 pont Jó Rossz Ockeghem - több éve

adó kiskapuk, nagy ötletek Belépés Regisztráció Főoldal hvg.hu Hirdetés Állás Kapcsolat Kezdőlapnak Aktuális TB/Nyugdíj Szakértő Kommentár EU Cafeteria Vagyon Kérdések Munkajog Társasági adó SZJA EVA EKHO Járulékok ÁFA Illeték Elvárt adó TB/Nyugdíj 2007. és 2008. Mi után adózik a nyugdíjas munkavállaló? Utolsó módosítás: 2008. január 29. Szerző: Szabó Zsuzsanna A nyugdíj melletti munkavállalás adózásával kapcsolatban az utóbbi időben érkezett olvasói kérdésekre igyekszünk választ adni. Összefoglaljuk, hogyan kell bevallást készíteni a nyugdíj mellett szerzett jövedelemről, és kitérünk a 2008-ban várható változásokra is. Csak akkor kell adózni nyugdíjból, ha valaki kiegészítő tevékenységet folytat, mert a nyugdíj adómentes, így adóbevallást sem kell készíteni róla. Annyi a lényeg, hogy ha van valamilyen járandóság, akkor lehet, hogy adózni kell. Ezt a cikket érdemes elolvasni a témában: http://www.adozona.hu/tb_nyugdij/20070619_nyugdij_munkavallalo_adozas.aspx

Még nincs meg a jó válasz, de szükséged lenne rá?

Kérjük iratkozz fel az email értesítőre, mert így azonnal megtudod, ha valaki megválaszolja a kérdést. (Bármikor leiratkozhatsz.)

E-mail címed:

Csak szöveg engedélyezett. A szerkesztőben használhatod a Textile-t. Például a *szöveg* félkövér szót eredményez.

Hirdetés
Mi a Prosperal?

A Prosperal egy közösen szerkesztett kérdés-válasz oldal, ahol pénzügyi kérdésekről beszélgethetsz, különböző ingyenes eszközöket találsz hitellel, befektetésekkel kapcsolatban, illetve ingyenes és kötelezettségmentes személyes pénzügyi tanácsadást kérhetsz. Regisztrálj vagy lépj be.