dóri12

Mit jelent a kockázati életbiztosítás?

Mit jelent a kockázati életbiztosítás?

Tegyél fel új kérdést
vagy Lépj be

A szolgáltatás teljesen ingyenes.

patricia74

0 pont Jó Rossz patricia74 - több éve

Szia, Magyarország legnagyobb életbiztosítójánál dolgozom mellékállásként, ez a hobbim, nagyon érdekel, ezért foglalkozom vele. Többféle Életbiztosítás van, attól függ, hogy hány éves, milyen hosszú időre tervezed, milyen célból szeretnél kötni, illetve megtakarítani is szeretnél-e az életbiztosítási védelem mellett vagy esetleg mersz kockáztatni és befektetni is tudsz egyben az életbiztosítással. A kockázati életbiztosítás azt jelenti, hogy ha a biztosítás tartama alatt meghal a biztosított személy, akkor a Biztosító a biztosítási összeget kifizeti a megjelölt kedvezményezettenk – természetesen ezt mindenki maga választja meg. Kockázati biztosításnál, ha lejárt a tartam, akkor megszűnik a biztosító kockázata, tehát az életbiztosítás, és a biztosított nem kap pénzt a tartam végén. Vannak vegyes biztosítások is, ami kockázati biztosítás és megtakarítás is egyben, így ha a biztosítás tartama alatt nem történik haláleset, akkor a biztosítási időszak végén a szerződő kb. visszakapja az általa befizetett díjak összegét és így szinte ingyen volt a biztosítása. Ha érdekel, tudok segíteni, elmesélek szívesen mindent. Üdv w.patriciabp@gmail.com

marci

0 pont Jó Rossz marci - több éve

A kockázati(haláleseti) életbiztosítás a szerzdődés megkötésekor a biztosító vállalja, hogy a szerződést megkötő fél halála esetén a szerződésben megjeleölt összeggel segíti az örökös személyt. A biztosítási funkció az elsődleges cél ennél az életbiztosításnál.

Még nincs meg a jó válasz, de szükséged lenne rá?

Kérjük iratkozz fel az email értesítőre, mert így azonnal megtudod, ha valaki megválaszolja a kérdést. (Bármikor leiratkozhatsz.)

E-mail címed:

Csak szöveg engedélyezett. A szerkesztőben használhatod a Textile-t. Például a *szöveg* félkövér szót eredményez.

Hirdetés
Mi a Prosperal?

A Prosperal egy közösen szerkesztett kérdés-válasz oldal, ahol pénzügyi kérdésekről beszélgethetsz, különböző ingyenes eszközöket találsz hitellel, befektetésekkel kapcsolatban, illetve ingyenes és kötelezettségmentes személyes pénzügyi tanácsadást kérhetsz. Regisztrálj vagy lépj be.