gyed

A gyed fogalommal kapcsolatos kérdéseket és válaszokat találod meg ezen az oldalon. Ez a gyed vélemények, leírások gyűjtőhelye, ha a "gyed" fogalommal kapcsolatos kérdésed van, tedd fel.

Saját kérdésed radyszilvia - Az én kérdésem igen komplex, nem is tudom, várhatok-e rá kielégítő választ.
2003. június 2-ától dolgozom a jelenlegi munkahelyemen, én 34 éves vagyok. 2007. szeptembere óta először táppénzen, majd szülési szabadságon, végül pedig GYED-en tartózkodom itthon. Első gyermekem 2008. január 2-án, második pedig 2009. november 18-án született. A GYED-em teljesen folyamatos és ez év novemberében le is jár. Áprilisban voltam bent a munkahelyemen, hogy mégis, hogy tervezzek, várna-e vissza vagy sem. Kerek-perec megmondták, hogy nem tudnak foglalkoztatni, a helyemre felvett embert nem rúgják ki, más posztot nem tudnak felajánlani. Csak és kizárólag a törvény által biztosított időre vesznek vissza. Az lenne a kérdésem, hogy ez mennyi? Úgy tudom, hogy a munka törvénykönyve szerint a gyermek 3 éves koráig rendes felmondással nem lehet a munkaviszonyt megszüntetni, csak közös megegyezéssel vagy rendkívüli felmondással. Ha nem tud nekem munkát adni, de nem is bocsáthat el, akkor mit tud tenni? Állásidőt fizet? Vagy belemegyek a közös megegyezésbe és kérem, hogy fizesse ki az egy évi béremet, a szabadságaimat (72 nap), a végkielégítést és a felmondási időre járó bért? Vagy mit tehetek? A munkáltató úgymond kicseszhet velem, mert megvárhatja a januárt, amikor is valószínűleg módosítják a munka törvénykönyvét és kiveszik belőle ezt a passzust, és akkor azonnal kirúghat? Van-e védelmi idő, és ha igen, mennyi? Hogyan tudnék egyezkedni, hogy a közös megegyezés nekem is és a munkáltatónak is jó legyen. Kiszámoltam, hogyha novemberben aláírjuk a közös megegyezést azzal a feltétellel, hogy kifizeti azokat a járandóságokat, amit az előbb írtam, 2.300.000.- Ft járna. Ha csak januárban bocsát el, akkor mindössze 600.000.- Ft. Gondolom, ezzel a munkáltató is számol, de én nem szeretném így megszívni. 
Előre is köszönöm a választ

Az én kérdésem igen komplex, nem is tudom, várhatok-e rá kielégítő választ. 2003. június 2-ától dolgozom a jelenlegi munkahelyemen, én 34 éves vagyok. 2007. szeptembere óta először táppénzen, majd szülési szabadságon, végül pedig GYED-en tartózkodom itthon. Első gyermekem 2008. január 2-án, második pedig 2009. november 18-án született. A GYED-em teljesen folyamatos és ez év novemberében le is jár. Áprilisban voltam bent a munkahelyemen, hogy mégis, hogy tervezzek, várna-e vissza vagy sem. Kerek-perec megmondták, hogy nem tudnak foglalkoztatni, a helyemre felvett embert nem rúgják ki, más posztot nem tudnak felajánlani. Csak és kizárólag a törvény által biztosított időre vesznek vissza. Az lenne a kérdésem, hogy ez mennyi? Úgy tudom, hogy a munka törvénykönyve szerint a gyermek 3 éves koráig rendes felmondással nem lehet a munkaviszonyt megszüntetni, csak közös megegyezéssel vagy rendkívüli felmondással. Ha nem tud nekem munkát adni, de nem is bocsáthat el, akkor mit tud tenni? Állásidőt fizet? Vagy belemegyek a közös megegyezésbe és kérem, hogy fizesse ki az egy évi béremet, a szabadságaimat (72 nap), a végkielégítést és a felmondási időre járó bért? Vagy mit tehetek? A munkáltató úgymond kicseszhet velem, mert megvárhatja a januárt, amikor is valószínűleg módosítják a munka törvénykönyvét és kiveszik belőle ezt a passzust, és akkor azonnal kirúghat? Van-e védelmi idő, és ha igen, mennyi? Hogyan tudnék egyezkedni, hogy a közös megegyezés nekem is és a munkáltatónak is jó legyen. Kiszámoltam, hogyha novemberben aláírjuk a közös megegyezést azzal a feltétellel, hogy kifizeti azokat a járandóságokat, amit az előbb írtam, 2.300.000.- Ft járna. Ha csak januárban bocsát el, akkor mindössze 600.000.- Ft. Gondolom, ezzel a munkáltató is számol, de én nem szeretném így megszívni. Előre is köszönöm a választ Tovább

0 hozzászólás több éve - radyszilvia - Címkék: anya, idő, munka, védelmi
Saját kérdésed katababa - Tisztelt Tanácsadók!

Szeretnék a problémámra megoldást találni.
Jelenlegi munkahelyemen 2004.01.12. óta dolgozom. 2007.10.31-én megszületett a kislányom, vele idén szűnik meg a Gyed, és szeretnék visszamenni dolgozni. Ami még bonyolítja a helyzetemet, hogy a Gyed alatt elköltöztünk egy másik városba, és onnan nem tudok bejárni dolgozni. Mindezek ellenére újra állományba helyeznének, távmunkában dolgozhatnék, de csak nov. 15-től, és csak 6 órában, így megváltoztatnák a jelenlegi munkaszerződésemet.
A távmunkával nincs is bajom, viszont a kezdés időpontja, és a részmunkaidős foglalkoztatással nem értek egyet.
Kérdésem az, hogy 
1.	jogában áll a munkáltatónak ilyen megkötéseket tenni, vagy ragaszkodhatok a nov. 1-én való munkába álláshoz, és a teljes munkaidőhöz, vagy ez a kieső 15 nap nem játszik szerepet abban, (ha esetleg 1-2 éven belül jönne a második baba,) hogy 2. babával újra Tgyás-ra, Gyed-re mehessek. Mert ha nem számit, akkor nem erősködöm a ?kiesett? 15 nap miatt.
2.	Kötelezhet arra, hogy vállaljam el a 6 órás munkaidőt, vagy megtehetem, hogy nem fogadom el, és nem írom alá az új szerződést, és akkor muszáj a régit alkalmaznia, amiben teljes munkaidőben dolgozhatok?
3.	A kérése még az, hogy legalább hetente, kéthetente utazzak hozzájuk, mert személyesen is kell a munkámból kifolyólag egyeztetnünk. Ilyenkor a munkáltató fizeti az utazások költségeit, vagy csak egy részét?
Tehát kötelezhetem arra, hogy márpedig én nov. 1-én szeretnék munkába állni, és nem egyezem bele a 6 órába, csak a 8-ba?

Válaszukat előre is köszönöm.
Üdv: Kata

Tisztelt Tanácsadók! Szeretnék a problémámra megoldást találni. Jelenlegi munkahelyemen 2004.01.12. óta dolgozom. 2007.10.31-én megszületett a kislányom, vele idén szűnik meg a Gyed, és szeretnék visszamenni dolgozni. Ami még bonyolítja a helyzetemet, hogy a Gyed alatt elköltöztünk egy másik városba, és onnan nem tudok bejárni dolgozni. Mindezek ellenére újra állományba helyeznének, távmunkában dolgozhatnék, de csak nov. 15-től, és csak 6 órában, így megváltoztatnák a jelenlegi munkaszerződésemet. A távmunkával nincs is bajom, viszont a kezdés időpontja, és a részmunkaidős foglalkoztatással nem értek egyet. Kérdésem az, hogy 1. jogában áll a munkáltatónak ilyen megkötéseket tenni, vagy ragaszkodhatok a nov. 1-én való munkába álláshoz, és a teljes munkaidőhöz, vagy ez a kieső 15 nap nem játszik szerepet abban, (ha esetleg 1-2 éven belül jönne a második baba,) hogy 2. babával újra Tgyás-ra, Gyed-re mehessek. Mert ha nem számit, akkor nem erősködöm a ?kiesett? 15 nap miatt. 2. Kötelezhet arra, hogy vállaljam el a 6 órás munkaidőt, vagy megtehetem, hogy nem fogadom el, és nem írom alá az új szerződést, és akkor muszáj a régit alkalmaznia, amiben teljes munkaidőben dolgozhatok? 3. A kérése még az, hogy legalább hetente, kéthetente utazzak hozzájuk, mert személyesen is kell a munkámból kifolyólag egyeztetnünk. Ilyenkor a munkáltató fizeti az utazások költségeit, vagy csak egy részét? Tehát kötelezhetem arra, hogy márpedig én nov. 1-én szeretnék munkába állni, és nem egyezem bele a 6 órába, csak a 8-ba? Válaszukat előre is köszönöm. Üdv: Kata Tovább

1 hozzászólás több éve - katababa - Címkék: után
Saját kérdésed kormi47 - A GYET nevezetű szociális juttatást miért nem szütetik meg? Kis faluban élek, és látom, hogy hány anyuka viszi gyermekeit közösségbe, Ő maga pedig otthon ül, ül, stb.  2-3 gyermek a közösségben,

A GYET nevezetű szociális juttatást miért nem szütetik meg? Kis faluban élek, és látom, hogy hány anyuka viszi gyermekeit közösségbe, Ő maga pedig otthon ül, ül, stb. 2-3 gyermek a közösségben, "ingyen"konyhán, az anyuka pedig el tudna menni dolgozni. Vagy nem kell megszüntetni, de mint régen, félévenként kellene kéri a jövedelemigazolást, és akkor esetleg nem a szoc.segélyt, nyugdíjat kellene megnyirbálni. Jómagam szintén GYET-es anyuka anyukája vagyok, de leányom is azt mondja, ha más megteheti, - Ő miért ne tehetné meg.!?! Igazságtalan. Ha csak a falut menézem, több százezer forintot lehetne egy 3000 fős községben megspórolni. Vagy: az az anyuka aki nem dolgozik, annak ne járjon a Gyermeknevelési Támogatás, ha a gyermeke úgy is közösségbe jár. Neveleje az anyuka otthon, - hisz erre veszi fel a pénzt, - nem kell a "4 órát így is járhat közösségbe". Ha a pénzt arra kapja valaki, hogy a gyermekeit otthon neveli, akkor nevelje OTTHON a huszonezer forintjáért. Én még olyan anyuka voltam, hogy 600-ill. 900,- Ft GYES, és örültem neki, sőt nem is használtam ki. Bár én Heves megyéből írok, ahol munka egyse, - de a rokkantnyugdíjas anyókák feljárnak feketén Bp-re dolgozni, a MÁV-os öregek még mindég dolgoznak. Javaslat: Nem kell a nyugdíjkorhatárt emelni, - helyette a nyugdíj előtt állókat fel kell kérni, hogy a fiatal munkaerőt betanítsák, hogy azok is végre munkához jussanak (mert hiába hírdetés, hogy fiatal munkaerőt felveszek, ha hozzá Gyakorlati időt kérek), az idős, sok évet dolgozó emberek végre pihenhessenek. Vagy: legyen határa a nyugdíjas munkalehetőségnek, pl. szabják meg, hány órát dolgozhatnak, és mennyi Ft értékig. De ezt ne úgy, hogy az is ugyanannyi órát dolgozhat, aki 300000 Ft nyugdíjat kap, mint amennyit a 60-70000 Ft nyugdíjasok. Ezt természetesen Ft-ban értem. Aki 300000 Ft-ot kap, az dolgozhassson, összesen pl.60000 Ft-ért, aki 60-70000 Ft-t kap, az pl. 360000 Ft értékig. Aki a nagynyudíjat kapja, az " úgysem tud annyit dolgozni", mint aki a kevesebb nyugdíjat élvezi, hisz kettejük között általában a fizikai munka, mint olyan a választóvonal. Továbbá, megszüntetném a GYES és GYED szétválasztását. Egy összegben, összesen max. 3 év gyermekenként, ill. gyermek 3 éves koráig. És akkor emelett ne lehessen elmenni dolgozni. Nevelje a gyermekét az anyuka, vagy adja közösségbe. Szerintem ez lenne az igazságos. Én még sok javaslatot tudnék javasolni, amit mint 60 év feletti, több mint 50 évet dolgozott, és még mindég alkalmi munkát vállaló tudnék javasolni. De hát mi kis emberek, nem is jöhetünk számításba a vélemények nyilvánításával sem. Mi csak szavazzunk. Kire, minek, miért? Azért ami most is van, és amire számíthatunk? Egy kis nyugdíjas, több mint 40 évet dolgozó, jelenleg szőlőmetsző, nyáron bármilyen alkalmi munkát vállaló - de régen vezető értelmiségi. Köszönöm, ha végigolvasta levelem. R.Ilona Tovább

4 hozzászólás több éve - kormi47 - Címkék: gyes, gyet, nyugdíj
1
Hirdetés
Mi a Prosperal?

A Prosperal egy közösen szerkesztett kérdés-válasz oldal, ahol pénzügyi kérdésekről beszélgethetsz, különböző ingyenes eszközöket találsz hitellel, befektetésekkel kapcsolatban, illetve ingyenes és kötelezettségmentes személyes pénzügyi tanácsadást kérhetsz. Regisztrálj vagy lépj be.