hozam

A hozam fogalommal kapcsolatos kérdéseket és válaszokat találod meg ezen az oldalon. Ez a hozam vélemények, leírások gyűjtőhelye, ha a "hozam" fogalommal kapcsolatos kérdésed van, tedd fel.

Saját kérdésed roland - Tisztelt szakértők! A K&H banknál kötöttem CHF alapú K&H kombi2 elnevezésű hitelfedezeti életbiztosítást ingatlan vásárlással kapcsolatban, melynek első évében 60 % adminisztrációs díjat vontak le. A havi befizetésből levonják a 0,5 % alapkezelési költséget és az életbiztosítási díjrészt, a befektetés résznek 0,5 % garantált hozama van. A biztosító azonban a szerződésben kijelenti, hogy a befektetési részt a legjobb tudása alapján forgatja a piacon, és a nyereség 80%-át hozamként jóváírják a kötvényértékre. A biztosítást 2007.02.28 óta fizetem, és a jóváírt nyereségrész azóta 0, tehát a befektetésem folyamatosan veszít az értékéből. Az éves kimutatásokban felhívják a figyelmemet, hogy az átlagot meghaladó hozamnövekedés jelentős része a tartam második felében jelentkezik. Telefonos megkeresésemre a biztosítónál azt mondták, hogy a befektetések kezelésével egy belgiumi székhelyű céget bíztak meg, és nem áll módjukban felvilágosítást adni a hozamok várható alakulásával kapcsolatban. Mivel a pénzem egyenlőre csak romlik, a banknál kezdeményeztem a szerződésem módosítását, a befektetési rész megszüntetését (kötvényérték jóváírása tőketartozásból), hogy normál annuitásos törlesztéssel, a jelenlegi futamidővel fizethessem vissza a tartozásomat, de erre a bank szerint nincs mód, csak teljesen új szerződés kötésével, ami realizálná a pillanatnyi árfolyamveszteséget, és az egész hitelbírálati, szerződéskötési kb. 200.000 Ft-os eljárást újra ki kéne fizetnem. Kérdéseim: A befektetést kezelő biztosító a hozamkezeléssel jogosan jár-e el? Ha nem, kihez fordulhatok jogorvoslatért? A bank hozzáállásával kapcsolatban érdemes-e a PSZÁF-hoz fordulni etikátlan magatartás miatt? (Hiszen az általam javasolt módosítással a bank és a biztosító is jól jönne ki anyagilag)

Tisztelt szakértők! A K&H banknál kötöttem CHF alapú K&H kombi2 elnevezésű hitelfedezeti életbiztosítást ingatlan vásárlással kapcsolatban, melynek első évében 60 % adminisztrációs díjat vontak le. A havi befizetésből levonják a 0,5 % alapkezelési költséget és az életbiztosítási díjrészt, a befektetés résznek 0,5 % garantált hozama van. A biztosító azonban a szerződésben kijelenti, hogy a befektetési részt a legjobb tudása alapján forgatja a piacon, és a nyereség 80%-át hozamként jóváírják a kötvényértékre. A biztosítást 2007.02.28 óta fizetem, és a jóváírt nyereségrész azóta 0, tehát a befektetésem folyamatosan veszít az értékéből. Az éves kimutatásokban felhívják a figyelmemet, hogy az átlagot meghaladó hozamnövekedés jelentős része a tartam második felében jelentkezik. Telefonos megkeresésemre a biztosítónál azt mondták, hogy a befektetések kezelésével egy belgiumi székhelyű céget bíztak meg, és nem áll módjukban felvilágosítást adni a hozamok várható alakulásával kapcsolatban. Mivel a pénzem egyenlőre csak romlik, a banknál kezdeményeztem a szerződésem módosítását, a befektetési rész megszüntetését (kötvényérték jóváírása tőketartozásból), hogy normál annuitásos törlesztéssel, a jelenlegi futamidővel fizethessem vissza a tartozásomat, de erre a bank szerint nincs mód, csak teljesen új szerződés kötésével, ami realizálná a pillanatnyi árfolyamveszteséget, és az egész hitelbírálati, szerződéskötési kb. 200.000 Ft-os eljárást újra ki kéne fizetnem. Kérdéseim: A befektetést kezelő biztosító a hozamkezeléssel jogosan jár-e el? Ha nem, kihez fordulhatok jogorvoslatért? A bank hozzáállásával kapcsolatban érdemes-e a PSZÁF-hoz fordulni etikátlan magatartás miatt? (Hiszen az általam javasolt módosítással a bank és a biztosító is jól jönne ki anyagilag) Tovább

3 hozzászólás több éve - roland - Címkék: hitelfedezeti-biztosítás, hozamgarancia
Saját kérdésed roland - Tisztelt Szakértők! A K&H banknál kötöttem CHF alapú K&H kombi2 elnevezésű hitelfedezeti életbiztosítást ingatlan vásárlással kapcsolatban, melynek első évében 60 % adminisztrációs díjat vontak le. A havi befizetésből levonják a 0,5 % alapkezelési költséget és az életbiztosítási díjrészt, a befektetés résznek 0,5 % garantált hozama van. A biztosító azonban a szerződésben kijelenti, hogy a befektetési részt a legjobb tudása alapján forgatja a piacon, és a nyereség 80%-át hozamként jóváírják a kötvényértékre. A biztosítást 2007.02.28 óta fizetem, és a jóváírt nyereségrész azóta 0, tehát a befektetésem folyamatosan veszít az értékéből. Az éves kimutatásokban felhívják a figyelmemet, hogy az átlagot meghaladó hozamnövekedés jelentős része a tartam második felében jelentkezik. Telefonos megkeresésemre a biztosítónál azt mondták, hogy a befektetések kezelésével egy belgiumi székhelyű céget bíztak meg, és nem áll módjukban felvilágosítást adni a hozamok várható alakulásával kapcsolatban. Mivel a pénzem egyenlőre csak romlik, a banknál kezdeményeztem a szerződésem módosítását, a befektetési rész megszüntetését (kötvényérték jóváírása tőketartozásból), hogy normál annuitásos törlesztéssel, a jelenlegi futamidővel fizethessem vissza a tartozásomat, de erre a bank szerint nincs mód, csak teljesen új szerződés kötésével, ami realizálná a pillanatnyi árfolyamveszteséget, és az egész hitelbírálati, szerződéskötési kb. 200.000 Ft-os eljárást újra ki kéne fizetnem. Kérdéseim: A befektetést kezelő biztosító a hozamkezeléssel jogosan jár-e el? Ha nem, kihez fordulhatok jogorvoslatért? A bank hozzáállásával kapcsolatban érdemes-e a PSZÁF-hoz fordulni etikátlan magatartás miatt? (Hiszen az általam javasolt módosítással a bank és a biztosító is jól jönne ki anyagilag)

Tisztelt Szakértők! A K&H banknál kötöttem CHF alapú K&H kombi2 elnevezésű hitelfedezeti életbiztosítást ingatlan vásárlással kapcsolatban, melynek első évében 60 % adminisztrációs díjat vontak le. A havi befizetésből levonják a 0,5 % alapkezelési költséget és az életbiztosítási díjrészt, a befektetés résznek 0,5 % garantált hozama van. A biztosító azonban a szerződésben kijelenti, hogy a befektetési részt a legjobb tudása alapján forgatja a piacon, és a nyereség 80%-át hozamként jóváírják a kötvényértékre. A biztosítást 2007.02.28 óta fizetem, és a jóváírt nyereségrész azóta 0, tehát a befektetésem folyamatosan veszít az értékéből. Az éves kimutatásokban felhívják a figyelmemet, hogy az átlagot meghaladó hozamnövekedés jelentős része a tartam második felében jelentkezik. Telefonos megkeresésemre a biztosítónál azt mondták, hogy a befektetések kezelésével egy belgiumi székhelyű céget bíztak meg, és nem áll módjukban felvilágosítást adni a hozamok várható alakulásával kapcsolatban. Mivel a pénzem egyenlőre csak romlik, a banknál kezdeményeztem a szerződésem módosítását, a befektetési rész megszüntetését (kötvényérték jóváírása tőketartozásból), hogy normál annuitásos törlesztéssel, a jelenlegi futamidővel fizethessem vissza a tartozásomat, de erre a bank szerint nincs mód, csak teljesen új szerződés kötésével, ami realizálná a pillanatnyi árfolyamveszteséget, és az egész hitelbírálati, szerződéskötési kb. 200.000 Ft-os eljárást újra ki kéne fizetnem. Kérdéseim: A befektetést kezelő biztosító a hozamkezeléssel jogosan jár-e el? Ha nem, kihez fordulhatok jogorvoslatért? A bank hozzáállásával kapcsolatban érdemes-e a PSZÁF-hoz fordulni etikátlan magatartás miatt? (Hiszen az általam javasolt módosítással a bank és a biztosító is jól jönne ki anyagilag) Tovább

Hirdetés
Mi a Prosperal?

A Prosperal egy közösen szerkesztett kérdés-válasz oldal, ahol pénzügyi kérdésekről beszélgethetsz, különböző ingyenes eszközöket találsz hitellel, befektetésekkel kapcsolatban, illetve ingyenes és kötelezettségmentes személyes pénzügyi tanácsadást kérhetsz. Regisztrálj vagy lépj be.