jogi

A jogi fogalommal kapcsolatos kérdéseket és válaszokat találod meg ezen az oldalon. Ez a jogi vélemények, leírások gyűjtőhelye, ha a "jogi" fogalommal kapcsolatos kérdésed van, tedd fel.

Saját kérdésed morzsika - Üdv Mindenkinek!  Egy munkaügyi perben kérem egy jogász tanácsát. Fél szemmel, másikban zöldhályoggal 2001-ben 67 %-ra rokkantosítottak. Ezt most 40 %-ra visszavették, másodfokon is. A per 1. fordulója két hét múlva lesz. A szemészem szerint, aki már 9 éve, a műtétem óta kezel, 60 %-os az egészségkárosodásom. Tehát egy szakorvos véleménye, aki praxisból ismeri az esetet áll szemben az orvosszakértői(?!) hmmm...dokumentumokkal támadható állításai ellenében. Van erre egy szép magyar szavunk! Valamint egy sérültekkel foglalkozó alapítvány ügyvédje is magánlevélben megírta nekem a 40 %-os ÖEK mérték jogtalanságát. Betegségeim ui. maradandóak - vagy bizonyítsák be, hogy az enucleált szem vissanőtt és hogy a glaucoma meggyógyult! Egyenlőre még azt sem tudom, hogy fog technikailag lbonyolódni egy ilyen tárgyalás? Kapok-e alanyi jogon pártfogó ügyvédet vagy nekem kell védőbeszédet tartanom a saját igazamért.? Ui. nagyon ellentmondásosak az ezzel kapcsolatos, még hivatalos helyről származó információk is. Felsőfokú végzettségű vagyok, leszázalékolásomkor szellemi szabadfoglalkozású voltam. Ez volt a 2. bűnöm (az 1., hogy egy rosszindulatú daganatot merészeltem növeszteni a szememre), tehát nem számít munkaviszonynak (csak amikor adót és TB-t kellett fizetni!)  Kérném ez ügyben egy jogász véleményét, ill. olyanoktól is szívesen olvasnék leveleket, akik már megjárták ezt a kálváriát. Köszönettel, morzsika (dfrabkorama@gmail.com)

Üdv Mindenkinek! Egy munkaügyi perben kérem egy jogász tanácsát. Fél szemmel, másikban zöldhályoggal 2001-ben 67 %-ra rokkantosítottak. Ezt most 40 %-ra visszavették, másodfokon is. A per 1. fordulója két hét múlva lesz. A szemészem szerint, aki már 9 éve, a műtétem óta kezel, 60 %-os az egészségkárosodásom. Tehát egy szakorvos véleménye, aki praxisból ismeri az esetet áll szemben az orvosszakértői(?!) hmmm...dokumentumokkal támadható állításai ellenében. Van erre egy szép magyar szavunk! Valamint egy sérültekkel foglalkozó alapítvány ügyvédje is magánlevélben megírta nekem a 40 %-os ÖEK mérték jogtalanságát. Betegségeim ui. maradandóak - vagy bizonyítsák be, hogy az enucleált szem vissanőtt és hogy a glaucoma meggyógyult! Egyenlőre még azt sem tudom, hogy fog technikailag lbonyolódni egy ilyen tárgyalás? Kapok-e alanyi jogon pártfogó ügyvédet vagy nekem kell védőbeszédet tartanom a saját igazamért.? Ui. nagyon ellentmondásosak az ezzel kapcsolatos, még hivatalos helyről származó információk is. Felsőfokú végzettségű vagyok, leszázalékolásomkor szellemi szabadfoglalkozású voltam. Ez volt a 2. bűnöm (az 1., hogy egy rosszindulatú daganatot merészeltem növeszteni a szememre), tehát nem számít munkaviszonynak (csak amikor adót és TB-t kellett fizetni!) Kérném ez ügyben egy jogász véleményét, ill. olyanoktól is szívesen olvasnék leveleket, akik már megjárták ezt a kálváriát. Köszönettel, morzsika (dfrabkorama@gmail.com) Tovább

1 hozzászólás több éve - morzsika - Címkék: bíróság, munkaügyi, orszi, tanács
1