munka

A munka fogalommal kapcsolatos kérdéseket és válaszokat találod meg ezen az oldalon. Ez a munka vélemények, leírások gyűjtőhelye, ha a "munka" fogalommal kapcsolatos kérdésed van, tedd fel.

Saját kérdésed radyszilvia - Az én kérdésem igen komplex, nem is tudom, várhatok-e rá kielégítő választ.
2003. június 2-ától dolgozom a jelenlegi munkahelyemen, én 34 éves vagyok. 2007. szeptembere óta először táppénzen, majd szülési szabadságon, végül pedig GYED-en tartózkodom itthon. Első gyermekem 2008. január 2-án, második pedig 2009. november 18-án született. A GYED-em teljesen folyamatos és ez év novemberében le is jár. Áprilisban voltam bent a munkahelyemen, hogy mégis, hogy tervezzek, várna-e vissza vagy sem. Kerek-perec megmondták, hogy nem tudnak foglalkoztatni, a helyemre felvett embert nem rúgják ki, más posztot nem tudnak felajánlani. Csak és kizárólag a törvény által biztosított időre vesznek vissza. Az lenne a kérdésem, hogy ez mennyi? Úgy tudom, hogy a munka törvénykönyve szerint a gyermek 3 éves koráig rendes felmondással nem lehet a munkaviszonyt megszüntetni, csak közös megegyezéssel vagy rendkívüli felmondással. Ha nem tud nekem munkát adni, de nem is bocsáthat el, akkor mit tud tenni? Állásidőt fizet? Vagy belemegyek a közös megegyezésbe és kérem, hogy fizesse ki az egy évi béremet, a szabadságaimat (72 nap), a végkielégítést és a felmondási időre járó bért? Vagy mit tehetek? A munkáltató úgymond kicseszhet velem, mert megvárhatja a januárt, amikor is valószínűleg módosítják a munka törvénykönyvét és kiveszik belőle ezt a passzust, és akkor azonnal kirúghat? Van-e védelmi idő, és ha igen, mennyi? Hogyan tudnék egyezkedni, hogy a közös megegyezés nekem is és a munkáltatónak is jó legyen. Kiszámoltam, hogyha novemberben aláírjuk a közös megegyezést azzal a feltétellel, hogy kifizeti azokat a járandóságokat, amit az előbb írtam, 2.300.000.- Ft járna. Ha csak januárban bocsát el, akkor mindössze 600.000.- Ft. Gondolom, ezzel a munkáltató is számol, de én nem szeretném így megszívni. 
Előre is köszönöm a választ

Az én kérdésem igen komplex, nem is tudom, várhatok-e rá kielégítő választ. 2003. június 2-ától dolgozom a jelenlegi munkahelyemen, én 34 éves vagyok. 2007. szeptembere óta először táppénzen, majd szülési szabadságon, végül pedig GYED-en tartózkodom itthon. Első gyermekem 2008. január 2-án, második pedig 2009. november 18-án született. A GYED-em teljesen folyamatos és ez év novemberében le is jár. Áprilisban voltam bent a munkahelyemen, hogy mégis, hogy tervezzek, várna-e vissza vagy sem. Kerek-perec megmondták, hogy nem tudnak foglalkoztatni, a helyemre felvett embert nem rúgják ki, más posztot nem tudnak felajánlani. Csak és kizárólag a törvény által biztosított időre vesznek vissza. Az lenne a kérdésem, hogy ez mennyi? Úgy tudom, hogy a munka törvénykönyve szerint a gyermek 3 éves koráig rendes felmondással nem lehet a munkaviszonyt megszüntetni, csak közös megegyezéssel vagy rendkívüli felmondással. Ha nem tud nekem munkát adni, de nem is bocsáthat el, akkor mit tud tenni? Állásidőt fizet? Vagy belemegyek a közös megegyezésbe és kérem, hogy fizesse ki az egy évi béremet, a szabadságaimat (72 nap), a végkielégítést és a felmondási időre járó bért? Vagy mit tehetek? A munkáltató úgymond kicseszhet velem, mert megvárhatja a januárt, amikor is valószínűleg módosítják a munka törvénykönyvét és kiveszik belőle ezt a passzust, és akkor azonnal kirúghat? Van-e védelmi idő, és ha igen, mennyi? Hogyan tudnék egyezkedni, hogy a közös megegyezés nekem is és a munkáltatónak is jó legyen. Kiszámoltam, hogyha novemberben aláírjuk a közös megegyezést azzal a feltétellel, hogy kifizeti azokat a járandóságokat, amit az előbb írtam, 2.300.000.- Ft járna. Ha csak januárban bocsát el, akkor mindössze 600.000.- Ft. Gondolom, ezzel a munkáltató is számol, de én nem szeretném így megszívni. Előre is köszönöm a választ Tovább

0 hozzászólás több éve - radyszilvia - Címkék: anya, gyed, idő, védelmi
Saját kérdésed Abidah - Albérletbe költöztünk Nagytarcsára tavaly augusztus közepén. Sajnos anyagilag nem állunk jól egyáltalán. Én tavaly március óta betegállományban voltam, egészen idén január 27-ig. Utána kiadták a tavalyi szabimat, mert a munkaköröm megszűnt, másik állást felajánlani nem tudtak. Most várom a második gerincműtétemre a telefont, mikor kell kórházba mennem. Az első tavaly októberben volt, gerincsérvvel operáltak. Most egy porckorongot fognak eltávolítani, majd inplantátumot ültetnek be, és a gerinc két oldalát erősítik meg fémmel.
Tehát én nem fogok tudni dolgozni, a lábadozás kb. 6 hónap, plusz még a rehabilitáció.
Férjem szakműtős /végzettsége: érettségi, műtőtechnikusi bizonyitván/, jelenleg ő is betegállományban van, mert ahol dolgozik, kikészítette a főnőknője idegileg. Ő november óta van itthon. Előszőr nem tudták mi a baja, de hála Istennek kiderült. Az orvos azt mondta, nem mehet vissza abba a kórházba, mert bele fog rokkanni idegileg. 
Azért írok, mert szeretném ha tudna valaki segíteni abban, hogy havi netto kb. 150.000 Ft-os fizetésért el tudjon helyezkedni. Jogosítványa van 1990. óta, már dolgozott mentőknél is, de mivel csak kisegítő sofőrökre volt szükség, nem volt bejelentve, így tavaly elküldték.
Sajnos csak

Albérletbe költöztünk Nagytarcsára tavaly augusztus közepén. Sajnos anyagilag nem állunk jól egyáltalán. Én tavaly március óta betegállományban voltam, egészen idén január 27-ig. Utána kiadták a tavalyi szabimat, mert a munkaköröm megszűnt, másik állást felajánlani nem tudtak. Most várom a második gerincműtétemre a telefont, mikor kell kórházba mennem. Az első tavaly októberben volt, gerincsérvvel operáltak. Most egy porckorongot fognak eltávolítani, majd inplantátumot ültetnek be, és a gerinc két oldalát erősítik meg fémmel. Tehát én nem fogok tudni dolgozni, a lábadozás kb. 6 hónap, plusz még a rehabilitáció. Férjem szakműtős /végzettsége: érettségi, műtőtechnikusi bizonyitván/, jelenleg ő is betegállományban van, mert ahol dolgozik, kikészítette a főnőknője idegileg. Ő november óta van itthon. Előszőr nem tudták mi a baja, de hála Istennek kiderült. Az orvos azt mondta, nem mehet vissza abba a kórházba, mert bele fog rokkanni idegileg. Azért írok, mert szeretném ha tudna valaki segíteni abban, hogy havi netto kb. 150.000 Ft-os fizetésért el tudjon helyezkedni. Jogosítványa van 1990. óta, már dolgozott mentőknél is, de mivel csak kisegítő sofőrökre volt szükség, nem volt bejelentve, így tavaly elküldték. Sajnos csak "B" kategóriás jogosítványa van, de tudom, hogy kisteherautóra, és 9 személyt szállító autóra, vagy akár személyi sofőrnek is elmehetne. Sajnos eddig még nem találtunk neki semmilyen munkát, az idő pedig sürget, hisz egy keresetből nem tudunk megélni, mert én maximum munkanélküli segélyre leszek jogosult, de az sem tart örökké. Kérem, hogy aki tud érdemben segíteni, írjon! Sürgős lenne. Köszönettel: Tóthné Balog Anikó /Abidah/ Tovább

1 hozzászólás több éve - Abidah - Címkék: állás, , kereset, sofőr, stb.
Hirdetés
Mi a Prosperal?

A Prosperal egy közösen szerkesztett kérdés-válasz oldal, ahol pénzügyi kérdésekről beszélgethetsz, különböző ingyenes eszközöket találsz hitellel, befektetésekkel kapcsolatban, illetve ingyenes és kötelezettségmentes személyes pénzügyi tanácsadást kérhetsz. Regisztrálj vagy lépj be.