nyugdij

A nyugdij fogalommal kapcsolatos kérdéseket és válaszokat találod meg ezen az oldalon. Ez a nyugdij vélemények, leírások gyűjtőhelye, ha a "nyugdij" fogalommal kapcsolatos kérdésed van, tedd fel.

Saját kérdésed csillogas - Kedves Veci! Már többször is kértem Tőled tanácsot nyugdij ügyben. Most nagyon bent vagyok a pácba. 2010.szept 7 óta rokkantnyugdijas vagyok.Napi 4 órát dolgozom 18 hónapja egészségkárosodotti munkahelyen! 1952-ben születtem, így kaptam már levelet, mivel 5 éven belül vagyok az öregségi nyugdijhoz, marad a rokkantnyugdijam. Mivel a megbetegedésem foglalkozási eredtű,ezért kapok havi 18ezer Ft baleseti járadékot. Sajnos az egészségügyi állapotom sokat rosszabbodott, így 2011.dec-ben voltam ORSZI bizottság előtt a baleseti járadékom megemelése végett, ahol az orvos figyelmen kívül hagyta az  orvosi leletemet, a baleseti járadékomat nem emelte, sőt az össz egészségkárosodásomból elvett 1 %-ot.Így az össz károsodásom most 52%. A baleseti járadékomat megfellebbeztem, most megyek majd 2.fokra ORSZI bizottság elé. Nagyon félek, hogy megint elvesznek majd az össz egészség károsodásomból /talán ez a büntetés, hogy kértem az orvosi vizsgálatomat állapot rosszabodás végett, de én ezt a baleseti járadékom végett kértem-és nem ebből vett le %-ot az orvos/.Ezzel lehet hogy megszünik a rokkant nyugdijam.
Kértem a szolgálati időm megállapitását a NYUFI-tól. 43 év 186 napom van. arra gondoltam, hogyha megszünne a rokkantnyugdijam, el tudnék menni a 40 éves munkaviszonnyal--sajnos levonták az iskolát és a munkanélküli segélyt--így 39év 310 napom van. Hiányzik 50 nap a 40 éves munka utáni nyugdijba vonulásomhoz. 18 hónapja dolgozom napi 4 órát 2010.jul 01-től  egészségkárosodotti munkahelyen--vonják tőlem a nyugdij járulékot, de egyetlen napot nem kaptam a nyugdijas éveimre! Azt mondták: a rokkantnyugdij melletti munkavégzés után nem kapok egyetlen napot sem, hogy elérjem a 40 év jogosultságot! Bocsánat a hosszu levélért, de csak így tudtam érthetően leírni! köszönettel: csillogas

Kedves Veci! Már többször is kértem Tőled tanácsot nyugdij ügyben. Most nagyon bent vagyok a pácba. 2010.szept 7 óta rokkantnyugdijas vagyok.Napi 4 órát dolgozom 18 hónapja egészségkárosodotti munkahelyen! 1952-ben születtem, így kaptam már levelet, mivel 5 éven belül vagyok az öregségi nyugdijhoz, marad a rokkantnyugdijam. Mivel a megbetegedésem foglalkozási eredtű,ezért kapok havi 18ezer Ft baleseti járadékot. Sajnos az egészségügyi állapotom sokat rosszabbodott, így 2011.dec-ben voltam ORSZI bizottság előtt a baleseti járadékom megemelése végett, ahol az orvos figyelmen kívül hagyta az orvosi leletemet, a baleseti járadékomat nem emelte, sőt az össz egészségkárosodásomból elvett 1 %-ot.Így az össz károsodásom most 52%. A baleseti járadékomat megfellebbeztem, most megyek majd 2.fokra ORSZI bizottság elé. Nagyon félek, hogy megint elvesznek majd az össz egészség károsodásomból /talán ez a büntetés, hogy kértem az orvosi vizsgálatomat állapot rosszabodás végett, de én ezt a baleseti járadékom végett kértem-és nem ebből vett le %-ot az orvos/.Ezzel lehet hogy megszünik a rokkant nyugdijam. Kértem a szolgálati időm megállapitását a NYUFI-tól. 43 év 186 napom van. arra gondoltam, hogyha megszünne a rokkantnyugdijam, el tudnék menni a 40 éves munkaviszonnyal--sajnos levonták az iskolát és a munkanélküli segélyt--így 39év 310 napom van. Hiányzik 50 nap a 40 éves munka utáni nyugdijba vonulásomhoz. 18 hónapja dolgozom napi 4 órát 2010.jul 01-től egészségkárosodotti munkahelyen--vonják tőlem a nyugdij járulékot, de egyetlen napot nem kaptam a nyugdijas éveimre! Azt mondták: a rokkantnyugdij melletti munkavégzés után nem kapok egyetlen napot sem, hogy elérjem a 40 év jogosultságot! Bocsánat a hosszu levélért, de csak így tudtam érthetően leírni! köszönettel: csillogas Tovább

12 hozzászólás több éve - csillogas - Címkék: melletti, munktörvény, rokant
Hirdetés
Mi a Prosperal?

A Prosperal egy közösen szerkesztett kérdés-válasz oldal, ahol pénzügyi kérdésekről beszélgethetsz, különböző ingyenes eszközöket találsz hitellel, befektetésekkel kapcsolatban, illetve ingyenes és kötelezettségmentes személyes pénzügyi tanácsadást kérhetsz. Regisztrálj vagy lépj be.