nyugellátás

A nyugellátás fogalommal kapcsolatos kérdéseket és válaszokat találod meg ezen az oldalon. Ez a nyugellátás vélemények, leírások gyűjtőhelye, ha a "nyugellátás" fogalommal kapcsolatos kérdésed van, tedd fel.

Saját kérdésed petrovics attila - Kedves Veci és Nyugdijjasok ! A kérdésem  -- Mikor lessz az Igazi nyugdijasoknak megbecsülése, életükben végzett munkájuk után és befizetett járulékaik után- nyugodt napi anyagigondok nélküli békés öregkori pihenés,netán egy kis kényeztetés mint PL,hétvégi( welnes)gyógyfürdő,séta ...stb-lásd Német nyugdijasok pihenése Magyarországon.Álom ? nos lehet,hogy most ahogy mondani szoktad sokan megköveznek a következökért,de vállalom.Ugyan-is-elöre bocsátom nem akarok senkit megsérteni,vagy nehogy úgy tünjön az irásom,hogy bárkitől bármit is sajnálnák.DE valami nincs rendjén.
mégpedig össze vannak kavarva a nyugdij,a szociális kifizetések,a munkabérek,na nem a kategoriák bár ott-is van illetve lenne kiigazitani való.Hogyan lehetséges a szociális segély egyfőre eső összege magasabb eggyes esetekben a nyugdijnál.Hogyan lehetséges az aki életében soha nem dolgozott bejegyzett vállalatnál,és nem vagycsak egy pár évet dolgozott,és most nem a fiktiv állásokra célzok mert,hogy azis volt bőven,igaz van ma is,sokkal magasabb nyugellátást kap mint aki manapság 40-évet ledolgozott?
Hogyan lehetséges az,hogy sokkal magasabbak némely nyugdijjak,mint az aktiv dolgozok többségének,lásd min.bér ,és átlag nyugdij ami magasabb.Valahogy ez az egész nemjól müködik.Minden embert megillet aki él,hogy a társadalomban emberi körülmények között éljen.Az élethez való jogot ismerjük,ismerik,de a kötelességgel nagy baj van azt nem ,vagy nem akarnak tudni róla.Sem-lent,sem-fent.
A lépcsöket végig tekintve sem eggyiknek- sem másiknak nincs meg a becsülete.Tiszta káosz zürzavar,telis-tele jogi értelmezési problémákkal. Mi lenne a megoldás hogyan és miként lehetne (tisztába) tenni ezt a rengeteg megoldatlan emberi és jogi káoszt? 10-50-esetleg még több idő?Tudok egy -két feleletett,választ de önöktől-tőletek szeretném hallani !!

Kedves Veci és Nyugdijjasok ! A kérdésem -- Mikor lessz az Igazi nyugdijasoknak megbecsülése, életükben végzett munkájuk után és befizetett járulékaik után- nyugodt napi anyagigondok nélküli békés öregkori pihenés,netán egy kis kényeztetés mint PL,hétvégi( welnes)gyógyfürdő,séta ...stb-lásd Német nyugdijasok pihenése Magyarországon.Álom ? nos lehet,hogy most ahogy mondani szoktad sokan megköveznek a következökért,de vállalom.Ugyan-is-elöre bocsátom nem akarok senkit megsérteni,vagy nehogy úgy tünjön az irásom,hogy bárkitől bármit is sajnálnák.DE valami nincs rendjén. mégpedig össze vannak kavarva a nyugdij,a szociális kifizetések,a munkabérek,na nem a kategoriák bár ott-is van illetve lenne kiigazitani való.Hogyan lehetséges a szociális segély egyfőre eső összege magasabb eggyes esetekben a nyugdijnál.Hogyan lehetséges az aki életében soha nem dolgozott bejegyzett vállalatnál,és nem vagycsak egy pár évet dolgozott,és most nem a fiktiv állásokra célzok mert,hogy azis volt bőven,igaz van ma is,sokkal magasabb nyugellátást kap mint aki manapság 40-évet ledolgozott? Hogyan lehetséges az,hogy sokkal magasabbak némely nyugdijjak,mint az aktiv dolgozok többségének,lásd min.bér ,és átlag nyugdij ami magasabb.Valahogy ez az egész nemjól müködik.Minden embert megillet aki él,hogy a társadalomban emberi körülmények között éljen.Az élethez való jogot ismerjük,ismerik,de a kötelességgel nagy baj van azt nem ,vagy nem akarnak tudni róla.Sem-lent,sem-fent. A lépcsöket végig tekintve sem eggyiknek- sem másiknak nincs meg a becsülete.Tiszta káosz zürzavar,telis-tele jogi értelmezési problémákkal. Mi lenne a megoldás hogyan és miként lehetne (tisztába) tenni ezt a rengeteg megoldatlan emberi és jogi káoszt? 10-50-esetleg még több idő?Tudok egy -két feleletett,választ de önöktől-tőletek szeretném hallani !! Tovább

2 hozzászólás több éve - petrovics attila - Címkék: fogalmak, munkbér, politika, szocpol., társadalomtudomány
Hirdetés
Mi a Prosperal?

A Prosperal egy közösen szerkesztett kérdés-válasz oldal, ahol pénzügyi kérdésekről beszélgethetsz, különböző ingyenes eszközöket találsz hitellel, befektetésekkel kapcsolatban, illetve ingyenes és kötelezettségmentes személyes pénzügyi tanácsadást kérhetsz. Regisztrálj vagy lépj be.