tartozás

A tartozás fogalommal kapcsolatos kérdéseket és válaszokat találod meg ezen az oldalon. Ez a tartozás vélemények, leírások gyűjtőhelye, ha a "tartozás" fogalommal kapcsolatos kérdésed van, tedd fel.

Saját kérdésed juhaszelvira - Rajta vagyok-e a BAR listán?

Rajta vagyok-e a BAR listán? Tovább

1 hozzászólás több éve - juhaszelvira - Címkék: adós, hitel
Saját kérdésed Mamibocs - Tisztelt Cím!

Az új közbeszerzési törvénnyel kapcsolatban van kérdésem:

Cégem építőiparban dolgozik, alvállalkozóként. Sajnálatos módon több számlánkat nem fizették ki időben - ahogy ez lenni szokott ezen a területen -. Ennek okán köztartozásunk keletkezett. Mint azt már tudjuk, a közbeszerzési munkában résztvevőknek nullás adóigazolást kell felmutatniuk, hogy a pénzükhöz hozzájuthassanak.  Ezt sajnálatos módon nem tudjuk most felmutatni. 
Viszont felvetődött bennem, hogy mi lenne, ha a követelésünket valamilyen úton az Apeh részére kellene kifizetnie közvetlenül a főválallkozónknak. 
Nem jelent senkinek údonságot, hogy az építőipar területén a késéses fizetések már-már megszokottnak tekinthetőek, ha esetleg késedelmi kamatot próbálnánk felszámolni, az már a fővállalkozói sérelem alapos oka.... 
Az előzőekben leírt számláink is már 2008 novemberében, illetve 2009 januárjában lejártak, de a főválallkozó nem fizetett eddig, most pedig a közbeszerzési törvényre hivatkozik. Ezért lenne jó, ha nem náluk lenne a pénzünk, hanem inkább az Apehnél.
Az már csak hab a tortán, hogy a közbeszerzési munka alá tartozásunkat csak a múlt heti email levelükben jelezték felénk...
Kérdésem tehát, hogy lehet-e kötelezni a fővállalkozót, hogy a kifizetendő tartozását a mi köztartozásainkra utalja át?
Előre is köszönöm megtisztelő, gyors válaszukat,

Mamibocs

Tisztelt Cím! Az új közbeszerzési törvénnyel kapcsolatban van kérdésem: Cégem építőiparban dolgozik, alvállalkozóként. Sajnálatos módon több számlánkat nem fizették ki időben - ahogy ez lenni szokott ezen a területen -. Ennek okán köztartozásunk keletkezett. Mint azt már tudjuk, a közbeszerzési munkában résztvevőknek nullás adóigazolást kell felmutatniuk, hogy a pénzükhöz hozzájuthassanak. Ezt sajnálatos módon nem tudjuk most felmutatni. Viszont felvetődött bennem, hogy mi lenne, ha a követelésünket valamilyen úton az Apeh részére kellene kifizetnie közvetlenül a főválallkozónknak. Nem jelent senkinek údonságot, hogy az építőipar területén a késéses fizetések már-már megszokottnak tekinthetőek, ha esetleg késedelmi kamatot próbálnánk felszámolni, az már a fővállalkozói sérelem alapos oka.... Az előzőekben leírt számláink is már 2008 novemberében, illetve 2009 januárjában lejártak, de a főválallkozó nem fizetett eddig, most pedig a közbeszerzési törvényre hivatkozik. Ezért lenne jó, ha nem náluk lenne a pénzünk, hanem inkább az Apehnél. Az már csak hab a tortán, hogy a közbeszerzési munka alá tartozásunkat csak a múlt heti email levelükben jelezték felénk... Kérdésem tehát, hogy lehet-e kötelezni a fővállalkozót, hogy a kifizetendő tartozását a mi köztartozásainkra utalja át? Előre is köszönöm megtisztelő, gyors válaszukat, Mamibocs Tovább

Saját kérdésed John - Bosszúból bontás?

Bosszúból bontás? Tovább

2 hozzászólás több éve - John - Címkék: bontás
1
Hirdetés
Mi a Prosperal?

A Prosperal egy közösen szerkesztett kérdés-válasz oldal, ahol pénzügyi kérdésekről beszélgethetsz, különböző ingyenes eszközöket találsz hitellel, befektetésekkel kapcsolatban, illetve ingyenes és kötelezettségmentes személyes pénzügyi tanácsadást kérhetsz. Regisztrálj vagy lépj be.