után

A után fogalommal kapcsolatos kérdéseket és válaszokat találod meg ezen az oldalon. Ez a után vélemények, leírások gyűjtőhelye, ha a "után" fogalommal kapcsolatos kérdésed van, tedd fel.

Saját kérdésed kovagyor - Kedves Veci! Igértem, hogy visszajelzek, mit intéztem a Munkaügyi Központban. Mondtam az ügyintézőnek, hogy nagyon

Kedves Veci! Igértem, hogy visszajelzek, mit intéztem a Munkaügyi Központban. Mondtam az ügyintézőnek, hogy nagyon "igazakat" mondjon, mert én nem eshetek "két szék között a pad alá". Emlékezett rám, tudta, hogy meghalt a férjem és utána közvetlenül 3 évvel a nyugdíj előtt elbocsátottak. Már ettől is elcsodálkoztam, hiszen több száz ember közül emlékezett rám, sőt arra is, hogy ő mondta, biztos benne, hogy el fogok tudni helyezkedni. Igaz nem mindenkivel történik egymás után ilyen borzalom, talán ezért jegyzett meg. Kérdeztem, ha felfüggesztem 90 napra a munkanélküli járadékot, hogyan tehetem. Ennek csak egy módja van, ha hozok igazolást cégtől, határozott v. határozatlan időre szólót. Én saját jogomon nem függeszthetem fel. Azt megtehetem, amit ajánlott, hogy kijelentkezek. Vázoltam, hogy úgy néz ki május 1-től lenne határozatlan idejű állásom, de három hónap próbaidő van és ha nem felelek meg, akkor mi lesz? Azt mondta, hogy ő az én helyemben a következőt csinálná: 1) Jelentkezzek ki április 30-án a munkanélküli járadékból. Ha nem sikerülne a próbaidő, azt a három hónapot is munkaviszonynak számolják, és visszamehetek a munkanélküli járadékra. Megkérdeztem, hogy az álláskeresési segélyt kaphatom-e, ha így alakulna, hogy vissza kell mennem munkanélküli járadékra. Az mondta, hogy mivel 57 éves leszek természetesen jár utána az álláskeresési segély. Mondtam, hogy én ezt nem így hallottam és nekem jót mondjon, mert ebben a helyzetben nem fogok tudni mit csinálni. Azt mondta, miért nem hiszek neki? 2) Ha a határozatlan idejű munkaszerződésem fennáll még október 28-án (eddig van a munkanélküli járadékom), akkor a cégtől az igazolást behozva egy hónapon belül megkapom a hátralévő munkanélküli járadék 30 %-át (mivel ez a három hónap utáni idő lenne, amire csak a 30 % jár, mint ahogyan Te is írtad), Visszatérve az ORSZI 40 %-os fellebbezésemre kaptam levelet a Főv.Munkaügyi Bíróságtól, illetve egy végzést, hogy ők nem támogatják, mert az ORSZI fellebbezés után kaptam a 40 %-ot és ezt nem emelik tovább. Mindenesetre kaptam egy nyilatkozatot, hogy azt kitöltve bejelentkezhetek igazságügyi orvosszakértőhöz és a bírósági tárgyálás kb. fél év múlva lesz. Írtam az ORSZI-nak, és kértem a másik ügyre választ, hogy felhasználhatom-e 2 éven belül a 40 %-ot, mint ahogy a rendelkezésben van, amit küldtél. Erre még nem kaptam választ, majd azt is jelzem. Úgy gondolom teljesen felesleges tovább csinálnom ezt a Főv.Munkaügyi Bíróság "dolgot", mert 50 %-ot úgy sem fogok kapni, legfeljebb jó esetben 1-2 %.ot és ugye csak 50 %-tól van a rokkantnyugdíj. Összességében ezeket tudom most mondani. Mégegyszer köszönöm segítségedet. Üdvözlettel: Kovagyör Tovább

Saját kérdésed katababa - Tisztelt Tanácsadók!

Szeretnék a problémámra megoldást találni.
Jelenlegi munkahelyemen 2004.01.12. óta dolgozom. 2007.10.31-én megszületett a kislányom, vele idén szűnik meg a Gyed, és szeretnék visszamenni dolgozni. Ami még bonyolítja a helyzetemet, hogy a Gyed alatt elköltöztünk egy másik városba, és onnan nem tudok bejárni dolgozni. Mindezek ellenére újra állományba helyeznének, távmunkában dolgozhatnék, de csak nov. 15-től, és csak 6 órában, így megváltoztatnák a jelenlegi munkaszerződésemet.
A távmunkával nincs is bajom, viszont a kezdés időpontja, és a részmunkaidős foglalkoztatással nem értek egyet.
Kérdésem az, hogy 
1.	jogában áll a munkáltatónak ilyen megkötéseket tenni, vagy ragaszkodhatok a nov. 1-én való munkába álláshoz, és a teljes munkaidőhöz, vagy ez a kieső 15 nap nem játszik szerepet abban, (ha esetleg 1-2 éven belül jönne a második baba,) hogy 2. babával újra Tgyás-ra, Gyed-re mehessek. Mert ha nem számit, akkor nem erősködöm a ?kiesett? 15 nap miatt.
2.	Kötelezhet arra, hogy vállaljam el a 6 órás munkaidőt, vagy megtehetem, hogy nem fogadom el, és nem írom alá az új szerződést, és akkor muszáj a régit alkalmaznia, amiben teljes munkaidőben dolgozhatok?
3.	A kérése még az, hogy legalább hetente, kéthetente utazzak hozzájuk, mert személyesen is kell a munkámból kifolyólag egyeztetnünk. Ilyenkor a munkáltató fizeti az utazások költségeit, vagy csak egy részét?
Tehát kötelezhetem arra, hogy márpedig én nov. 1-én szeretnék munkába állni, és nem egyezem bele a 6 órába, csak a 8-ba?

Válaszukat előre is köszönöm.
Üdv: Kata

Tisztelt Tanácsadók! Szeretnék a problémámra megoldást találni. Jelenlegi munkahelyemen 2004.01.12. óta dolgozom. 2007.10.31-én megszületett a kislányom, vele idén szűnik meg a Gyed, és szeretnék visszamenni dolgozni. Ami még bonyolítja a helyzetemet, hogy a Gyed alatt elköltöztünk egy másik városba, és onnan nem tudok bejárni dolgozni. Mindezek ellenére újra állományba helyeznének, távmunkában dolgozhatnék, de csak nov. 15-től, és csak 6 órában, így megváltoztatnák a jelenlegi munkaszerződésemet. A távmunkával nincs is bajom, viszont a kezdés időpontja, és a részmunkaidős foglalkoztatással nem értek egyet. Kérdésem az, hogy 1. jogában áll a munkáltatónak ilyen megkötéseket tenni, vagy ragaszkodhatok a nov. 1-én való munkába álláshoz, és a teljes munkaidőhöz, vagy ez a kieső 15 nap nem játszik szerepet abban, (ha esetleg 1-2 éven belül jönne a második baba,) hogy 2. babával újra Tgyás-ra, Gyed-re mehessek. Mert ha nem számit, akkor nem erősködöm a ?kiesett? 15 nap miatt. 2. Kötelezhet arra, hogy vállaljam el a 6 órás munkaidőt, vagy megtehetem, hogy nem fogadom el, és nem írom alá az új szerződést, és akkor muszáj a régit alkalmaznia, amiben teljes munkaidőben dolgozhatok? 3. A kérése még az, hogy legalább hetente, kéthetente utazzak hozzájuk, mert személyesen is kell a munkámból kifolyólag egyeztetnünk. Ilyenkor a munkáltató fizeti az utazások költségeit, vagy csak egy részét? Tehát kötelezhetem arra, hogy márpedig én nov. 1-én szeretnék munkába állni, és nem egyezem bele a 6 órába, csak a 8-ba? Válaszukat előre is köszönöm. Üdv: Kata Tovább

1 hozzászólás több éve - katababa - Címkék: gyed
1
Hirdetés
Mi a Prosperal?

A Prosperal egy közösen szerkesztett kérdés-válasz oldal, ahol pénzügyi kérdésekről beszélgethetsz, különböző ingyenes eszközöket találsz hitellel, befektetésekkel kapcsolatban, illetve ingyenes és kötelezettségmentes személyes pénzügyi tanácsadást kérhetsz. Regisztrálj vagy lépj be.