szkatta

Szép napot! Az lenne a kérdésem, hogy ha regisztrált munkanélküli vagyok(3 napja), és találok magamnak állást, hogya...

Szép napot! Az lenne a kérdésem, hogy ha regisztrált munkanélküli vagyok(3 napja), és találok magamnak állást, hogyan tudom igényelni egyösszegben a munkanélkülit!Van valami feltétele, azon kívül, hogy ki kell tölteni egy adatlapot? Válaszukat előre is köszönöm,üdv: Kata

arrow szkatta - több éve - Egyéb üzleti kategória -

Címkék: munkanélküli-segély

Tegyél fel új kérdést
vagy Lépj be

A szolgáltatás teljesen ingyenes.

Mariag

0 pont Jó Rossz Mariag - 1 éve

Hitel ajánlat és pénzügyi támogatás.

e-mail: Mariageanina01@gmail.com

Finanszírozás szükséges a projekt megvalósításához?
Olyan pénzügyi szervezet vagyunk, amely 5 000 és 10 500 000 euró közötti kölcsönöket kínál 2% -os rögzített éves kamatláb mellett. Kérjük, forduljon hozzánk további információért. Maria Geanina

laszlo12

0 pont Jó Rossz laszlo12 - több éve

Egyösszegű kifizetéssel kapcsolatos kérdés.
az lenne a kérdésem,hogy munkanélküli ellátást kapok 15.napja tehát még hátra van 75 nap belöle.1 napra bejelentett egy cég de az állás nem jött össze.most már végre összejött egy másik állás ahol már kezdek is.az lenne a kérdésem,hogy ilyen esetben is kérhetem az egyösszegü kifizetést,hogy volt 1 nap amikor bejelentettek

batman

0 pont Jó Rossz batman - több éve

sziasztok valaki megtudná-e mondani hogy olyan kérdésem lenne hogy 2013-ra lehet e még intézni a háztartásbeli alkalmazottat

szkatta

0 pont Jó Rossz szkatta - több éve

Kedves Mindenki!
Júliusban sikerül pontot tenni mindenre!
Megkaptam azt a bizonyos összeget, csak 1 munkáltatói igazolást kellett kérnem a munkahelyemről, hogy határozatlan a szerződésem,és 8 órában vagyok alkalmazva.
Szerintem érdemes visszaigényelni a fennmaradó összeget, de csak akkor ha tuti a munkahely ahol dolgoztok.Mert azért azt tudni kell, hogy az előző munkában töltött időmet lenullázták,és csak azt számolják legközelebb amit ennél a munkahelynél töltöttem el.
Mindenkinek sok sikert,üdv: Kata

szkatta

0 pont Jó Rossz szkatta - több éve

Kedves Erika!!Sajnos már nem emlékszem pontosan a dátumokra, de a munkanélküli havonta kétszer utal, hó elején és a végén. Nekem úgy rémlik, hogy 15-e körül.

salamon erika

0 pont Jó Rossz salamon erika - több éve

2010 január 11-én jelentkeztem munkanélküli segélyért,ma február 11-ike és még nem kaptam meg.Az lenne a kérdésem, hogy kellet volna már utaljanak e hónapba,vagy csak jövö hónapba várjam?Elöre is köszönöm.

Veci

0 pont Jó Rossz Veci - több éve

Pomodoro! Azt neki kellett jeleznie. Nagyon örülök, hogy megosztottad a pozitív tapasztalatot. Ha jövőre töltöd ki az adóbevallást, akkor figyeld meg a kitöltési útmutatót. Szerintem a Munkaügyi az igazoláson írni fogja, hogy melyik sorba írjad. A 2008-as bevalláson a 4. sorba kellett írni. Itt találod a letöltést a kitöltési útmutatóban (az első):
http://www.apeh.hu/bevallasok/nyomtatvany/bevallasok/0853.html?CatEgy=http%3A%2F%2Fwww.apeh.hu%2Fbevallasok%2Fnyomtatvany%2Fbevallasok%2F0853.html
Szerintem ez adózásnál bevételnek számít.

Pomodoro

0 pont Jó Rossz Pomodoro - több éve

Sziasztok! Csak egy “ igaz “történetet szeretnék megosztani veletek. Párom bejelentkezett munkanélkülire (álláskereső) ahol megállapították, hogy 3 hónapig emelt (80%) és 6 hónapig (ebben nem vagyok biztos) csökkentett munkanélküli jár. Szerencsére 1 hónap alatt talált önerőből munkát. Azt mondták neki a munkaügyi hivatalban, hogy jöjjön vissza a maradék 2 +6 hó lejártával. Amint lejárt vissza is ment ahol kapott egy igazolást, hogy bruttó 330.000 Ft-ra jogosult. Az ehhez kapcsolódó adókkal nem vagyok tisztában, de két hét elteltével utaltak 298.000 Ft-ot. Szóval elég korrektek voltak a munkaügyisek. Bár hozzáteszem amikor a párom munkanélküli lett neki kellett felhívnia az ügyintéző figyelmét, mert magától nem mondta volna, hogy van ilyen lehetőség.Sajnos sokan nem tudják, pedig motivációnak sem rossz ez a törvény.

bejcsi

0 pont Jó Rossz bejcsi - több éve

szkatta köszönöm a választ ebben annyi a bökkenő hogy tőlem minden papírt elvettek és nincs egy darab papírom sem amivel igazolni tudnám hogy munkanélkülin voltam. még az Am könyvet is el akarták venni de nem adtam oda mert 31-én még dolgoztam és csak elsején jelentettek be különben azt is elvették volna…. szal engem jól palira vettek igaz??? sem egy papírom sem egy dokumentáci mert mindent elvettek volna egyedül az AM könyvem van meg mert nem engedtem elvenni , mert az sem lenne akkor…... Így jártam? vagy tudna valaki ajánlani egy (lehetőleg) ingyenes ügyvédi tanácsot? Előre is köszönöm

szkatta

0 pont Jó Rossz szkatta - több éve

Bejcsi!!
Szerintem borítsd rájuk az asztalt!!!!Valamiért nagyon nem szeretik, ha az ember tájékozott!
Már én is dolgozok, határozatlan időre kaptam szerződést, és szintén önerőből találtam, Annyit tudok, hogy akkor kell visszamannem, amikor eredetileg lejárt volna a munkanélkülim.A mikor kijelentkeztem, az egyik papíron, rajta van, hogy visszaigényelhetem, és hogy 1 hónap áll a rendelkezésemre.Amikor megyek, kell kérnem a munkáltatótól 1 igazolást, hogy még mindig ott dolgozok, és még mindig határozatlan ideig.Elvileg minden kritériumnak megfeleltél, szóval nem értem…..Sok sikert!
Nekem júniusba kell mennem, majd meglátjuk ….

bejcsi

0 pont Jó Rossz bejcsi - több éve

Én is az érdeklődők sorába lépek be. Elmesélem (megpróbálom röviden)a történetem.
Gyes mellett dolgoztam nem mehettem ezért táppénzre, elmentem munkanélkülire. Megszületett a baba felfüggesztettem a folyósítást. Most töltötte a pici a hármat visszamentem a munkanélküli hivatalba ujra regisztráltak , és talán egy hét után találtam munkát önerőböl be is jelentettek már. munkanélküli még a bejelentés előtt vissza is vont mindent hivatalossan nem vagyok munkanélküli, de mivel én az elején jeleztem , hogy szeretném az egy összegű kifizetést biztosítottak arról hogy megkapom. Bekértek még pár papírt és mikor bevittem akkor azt mondták nem lehet kérnem az egyösszegű kifizetést (nem indokolták miért) ráadásul azzal ráztak le hogy sokan vannak kinn szerdán felhívnak….. azóta ma csütörtök van sőt annak is erőssen a vége és nem hívtak .
Valaki megmondaná mi ilyenkor a teendő azon kívűl , hogy rájuk borítom az asztalt?
Szeretnék választ és megoldást kapni a kérdésem,re

Veci

0 pont Jó Rossz Veci - több éve

Remélem lesz belőle valami

szkatta

0 pont Jó Rossz szkatta - több éve

Köszönöm szépen, ez már jó kiindulási pont:)!

Veci

0 pont Jó Rossz Veci - több éve

Hát nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar választ kapok (mire jók a kapcsolato?:)
LÉPÉSEK: – ha van igérvényed elhelyezkedésre, azzal a Munkaügyibe mégy, jelentve hogy alkalmaznak (gondolom ekkor megszakítják a folyósítást. – akkor van a te általad jelzett kifizetés, ha határozatlan idejű munkaszerződést kötnek veled, minimum 4 órás foglalkoztatásra, a szerződésnek folyamatosnak kell lenni(szerencsés az, aki mostanság kap határozatlan idejű munkaszerződést) – ha az munkanélküli ellátás folyósításának utulsó napján is fennáll a határozatlan idejű munkaviszony, akkor ezt a munkáltatónak igazolnia kell, hogy még fennáll a munkaviszony. – ezután a következő naptól 30 napon belül beadhatod a Munkaügyinek a folyósítási igényt. – ha az . szakaszban találtál munkát, a hátralevő időre járó ellátás 80 %-át fizetik ki, ha a 2. szakaszban, akkor 30 %-át.
A továbbiakban légyszíves pontosíts a Munkaügyi Központi feladatokban járatos ügyintézőnél. Kiindulásként gondolom ez az információ jó lesz. A törvényt nem tudom, de tanulmányozgasd a Foglalkoztatási törvényt, hátha rátalálsz. Itt találod:
1991. évi IV. törvény Foglalkoztatás elősegítéséről
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99100004.TV

Veci

0 pont Jó Rossz Veci - több éve

Attól függően, hogy valakit határozott vagy határozatlan időre alkalmaznak, akkor a fennmaradó időre járó összeg felét kifizették, de hogy milyen feltétellel azt nem tudom. A Munkaügyi Központ ad erről tájékoztatást, most én is bevetem magam és érdeklődök.

szkatta

0 pont Jó Rossz szkatta - több éve

Nem,nem arra gondoltam!Hallottam róla, hogy ha saját erőből találok munkát, és nem a hivatal közvetít ki, a maradék(jelen esetben 8 hónapnyi munkanélkülit visszaigényelhetem), ami azzal jár, hogy újra indulnak a napjaim és ha nincs meg a munkanélkülihez szükséges idő az új munka után nem jár semmi!Na ezzel kapcsolatban szeretnék infókat!

Veci

0 pont Jó Rossz Veci - több éve

Ha találsz munkát, akkor még milyen egyösszegű kifizetlst igényelnél? A 3 napra járót ugye? Azt nem tudom, hogy azonnal kifizetik vagy a következő havi kifizetéssel utalják.

Még nincs meg a jó válasz, de szükséged lenne rá?

Kérjük iratkozz fel az email értesítőre, mert így azonnal megtudod, ha valaki megválaszolja a kérdést. (Bármikor leiratkozhatsz.)

E-mail címed:

Csak szöveg engedélyezett. A szerkesztőben használhatod a Textile-t. Például a *szöveg* félkövér szót eredményez.

Hirdetés
Mi a Prosperal?

A Prosperal egy közösen szerkesztett kérdés-válasz oldal, ahol pénzügyi kérdésekről beszélgethetsz, különböző ingyenes eszközöket találsz hitellel, befektetésekkel kapcsolatban, illetve ingyenes és kötelezettségmentes személyes pénzügyi tanácsadást kérhetsz. Regisztrálj vagy lépj be.