baro

mit jelent az államcsőd?

mit jelent az államcsőd?

arrow baro - több éve - Fogalmak kategória -

Címkék: gazdaság, politika, sport

Tegyél fel új kérdést
vagy Lépj be

A szolgáltatás teljesen ingyenes.

cinti1

0 pont Jó Rossz cinti1 - több éve

A államcsód az én olvasatomban azt jelenti,ha egy ország hiteleit képtelen törleszteni, a gazdaság a pénzügyi helyzet összeomlása köv.-ben fizetésképtelenné válik akkor államcsődöt jelent. Ez term.nem azt jelenti, hogy elengedik a tartozásokat, henem a külfüldi befektetők,helyesebben a hitelezők “diktálják” attól kezdve a feltételeket az ország részére minden vonatkozásban. Jó lenne elkerülni)))

petrovics attila

0 pont Jó Rossz petrovics attila - több éve

Vegyük ketté a dolgot van aki okozza,van aki elszenvedi -Szerény véleményem szerint.Az állami vezetők milliomosok vagy milliárdosok lesznek a csőd meg a többieké amin évtizedeken keresztül rágodhatnak.
Csődbe vinni egy céget országot nemkell sok idő hozzá.egy-két törvény módositás (lásd privatizáció,kis kapú lefizetett törtető tőrvényszolgák korrupt emberek ,pl.-rá a rengeteg olaj,VIP botrány,eladott 1 Ft-ért ipar,mezőgazd piacok.Persze az 1Ft mögött hány nulla van? kerek mint a gyürű és megy a gyürű vándor útra….obsorn…
Valamikor azt mondták,hogy a kapitalizmus döglödik.mi meg kölcsönöket vettünk fel,hátha megdöglik és nem kell visszafizetni.Aztán kiderült,hogy mi döglödünk ,s nem tudjuk a visszafizetési határokat tartani.Papiron persze leirtuk,hogy tudjuk nem is akárhogyan.Újabb kölcsönből na,- és- már lassan ittvagyunk az államcsődnél.
Kapisco? hát én a kis agyammal igy gondolom.

Még nincs meg a jó válasz, de szükséged lenne rá?

Kérjük iratkozz fel az email értesítőre, mert így azonnal megtudod, ha valaki megválaszolja a kérdést. (Bármikor leiratkozhatsz.)

E-mail címed:

Csak szöveg engedélyezett. A szerkesztőben használhatod a Textile-t. Például a *szöveg* félkövér szót eredményez.

Hirdetés
Mi a Prosperal?

A Prosperal egy közösen szerkesztett kérdés-válasz oldal, ahol pénzügyi kérdésekről beszélgethetsz, különböző ingyenes eszközöket találsz hitellel, befektetésekkel kapcsolatban, illetve ingyenes és kötelezettségmentes személyes pénzügyi tanácsadást kérhetsz. Regisztrálj vagy lépj be.