apci53

Rendszeres szociális járadék mellet van munkaidő korlátozás? Dolgozhatok napi 8 órát (havi átlag 172 órát), illetve v...

Rendszeres szociális járadék mellet van munkaidő korlátozás? Dolgozhatok napi 8 órát (havi átlag 172 órát), illetve van munkabér maximum meghatározva?

arrow apci53 - több éve - Fogalmak kategória -

Tegyél fel új kérdést
vagy Lépj be

A szolgáltatás teljesen ingyenes.

Léna52

0 pont Jó Rossz Léna52 - több éve

Nagy Okos ! A morzsákat irigyled? Kíváncsi lennék mi a véleményed a milliós végkielégítésekről,a többszázezer és milliós állásokról,a képviselők 5-6 állásáról,az örökös elnöki fizetésekről?

Veci

0 pont Jó Rossz Veci - több éve

Ebből volt az idézet, olvasd át:

  • Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság tájékoztatója a munkavégzés, keresőtevékenység melletti nyugellátásra, nyugdíjszerű szociális ellátásokra való jogosultságról és a nyugdíjasként elért járulék köteles jövedelemről

http://www.onyf.hu/index.php?module=news&fname=onyf_left_menu_ugyintezes_kereso&root=ONYF

Veci

0 pont Jó Rossz Veci - több éve

““A 2007. december 31-ét követ? id?ponttól megállapított átmeneti járadékban, *rendszeres
szociális járadékban* és bányász dolgozók egészségkárosodási járadékában *részesül?
személyek esetében*, amennyiben keres?tevékenységet folytatnak és *hat egymást követ?
hónapra vonatkozó keresetük*, jövedelmük havi átlaga meghaladja a mindenkori kötelez? *legkisebb munkabér *összegének 80%-át, a járadékra való jogosultságot meg kell szüntetni.”“
Már mebocsáss, ha ennyit tudsz dolgozni, akkor miért kapod a szoc. járadékot? Akkor munkaviszonyt kellene választani, vagy talán a kevesebb járulékfizetés miatt kell a járadék? Nem itélkezni akarok, de sokan járadék nélkül dolgoznak elég rossz egészségi állapotban. Tudom, hogy kevés a járadék, valahol meg is értem. Engem jobban felbosszant az, ha valaki magas rokkatnyugdíj mellett a rokkantnyugdíj kétszereséig is dolgozhat.

Még nincs meg a jó válasz, de szükséged lenne rá?

Kérjük iratkozz fel az email értesítőre, mert így azonnal megtudod, ha valaki megválaszolja a kérdést. (Bármikor leiratkozhatsz.)

E-mail címed:

Csak szöveg engedélyezett. A szerkesztőben használhatod a Textile-t. Például a *szöveg* félkövér szót eredményez.

Hirdetés
Mi a Prosperal?

A Prosperal egy közösen szerkesztett kérdés-válasz oldal, ahol pénzügyi kérdésekről beszélgethetsz, különböző ingyenes eszközöket találsz hitellel, befektetésekkel kapcsolatban, illetve ingyenes és kötelezettségmentes személyes pénzügyi tanácsadást kérhetsz. Regisztrálj vagy lépj be.