dóri12

A CIB-hitel lehetővé teszi-e fedezet nélküli személyi kölcsön felvételét?

A CIB-hitel lehetővé teszi-e fedezet nélküli személyi kölcsön felvételét?

arrow dóri12 - több éve - Hitel kategória -

Címkék: cib-hitel, fedezet, hitel, kamat, kockázat

Tegyél fel új kérdést
vagy Lépj be

A szolgáltatás teljesen ingyenes.

HitelMan

0 pont Jó Rossz HitelMan - több éve

Igen a CIB-hitel lehetővé tenné, hogy felvegye a Személyi kölcsönnt , csak hogy a fizetése nem fedezi, mivel csak a fizetése 10x-át tudná felvenni hitelként, így szerintem max. 1 millió forintot kapna.

bbt62009

0 pont Jó Rossz bbt62009 - több éve

“Szégyenlistán” a CIB Bank
A CIB Bank Zrt.-t elmarasztalta a Budapesti Békéltető Testület

A CIB Bank Zrt. egyik ügyfele 2008. november 7.-én internet bankon kezdeményezte a CIB Ingatlan Alapok Alapja befektetési jegyeinek visszaváltását amit a bank nem hajtott végre és az ismert PSZÁF felfüggesztés miatt ez a fogyasztónak kárt okozott. A bank telefonos beszélgetésekben kártalanítást ígért de később ezt változó indokokkal megtagadta.

Az ügy a Budapesti Békéltető Testület elé került, amely BBT/6/2009. számú határozatában kötelezte a bankot az ingatlan jegyek 2008. november 24.-i árfolyamon történő visszaváltására (megtekinthető: http://www.pannon.info).

Ezen túlmenően megállapította a következőket:
? Az bank az Ingatlan alapját a fogyasztókat megtévesztő módon reklámozta és vonzó befektetésként tüntette fel még 2008. november 7.-én is.
? A Bank nem tagadhatja meg a fogyasztókkal készült hangfelvétel kiadását, és azt adja ki az ügyfélnek.

Ezzel szemben a CIB Bank Zrt:
? A megtévesztő reklámozást még 2008 végén is folytatta és a fogyasztókat megtévesztette mivel az ingatlan alapot az állampapírokhoz hasonlóan vonzó és biztonságos, de annál nagyobb hozamot ígérő befektetésként mutatta be akkor amikor azok árfolyama már folyamatosan csökkent. Kockázatát az állampapírokéhoz hasonlónak állítja be.
? A Bank nem hajlandó kiadni az ügyféllel készült hangfelvételt.
? A CIB Bank nem rendezte az előírt árfolyamon a jegyek visszaváltását és azokat csak 2009. áprilisában váltotta vissza az előírtnál jóval alacsonyabb árfolyamon ami a fogyasztónak jelentős kárt okozott.

A fentiek alapján a CIB Bank Zrt. joggal szerepel azon cégek “szégyenlistáján” amelyek a a Budapesti Békéltető Testület (BBT) honlapján is helyet kaptak. Ezen azon cégek szerepelnek akik nem hajtják végre a BBT határozatát és a fogyasztó jogokat semmibe veszik.

További információ a http://www.pannon.info oldalon!

petergadacsi

0 pont Jó Rossz petergadacsi - több éve

Hitelre lenne szükségem legalább 3,5 millióra fedezet nélkül 110 000 Ft-os fizetéssel, melyik banknál lehetséges ilyen?

petergadacsi

0 pont Jó Rossz petergadacsi - több éve

Hitelre lenne szükségem legalább 3,5 millióra fedezet nélkül 110 000 Ft-os fizetéssel, melyik banknál lehetséges ilyen?

marci

0 pont Jó Rossz marci - több éve

A CIB-hitel személyi kölcsöne lehetővé teszi a fedezet és akár kezes nélküli hitel felvételét. Az igényelhető összeg 200 ezer és 3 millió forint között lehetséges.a futamidő legalább 1, legfeljebb 6 év.

Még nincs meg a jó válasz, de szükséged lenne rá?

Kérjük iratkozz fel az email értesítőre, mert így azonnal megtudod, ha valaki megválaszolja a kérdést. (Bármikor leiratkozhatsz.)

E-mail címed:

Csak szöveg engedélyezett. A szerkesztőben használhatod a Textile-t. Például a *szöveg* félkövér szót eredményez.

Hirdetés
Mi a Prosperal?

A Prosperal egy közösen szerkesztett kérdés-válasz oldal, ahol pénzügyi kérdésekről beszélgethetsz, különböző ingyenes eszközöket találsz hitellel, befektetésekkel kapcsolatban, illetve ingyenes és kötelezettségmentes személyes pénzügyi tanácsadást kérhetsz. Regisztrálj vagy lépj be.