lioness

A kerdesem a kovetkezo lenne:2009 februar 19-tol munkanelkuli nyilvantartasba vettek,9honapot allapitpttak meg,amibol...

A kerdesem a kovetkezo lenne:2009 februar 19-tol munkanelkuli nyilvantartasba vettek,9honapot allapitpttak meg,amibol 3honapot vettem igenybe,majd majus 12-en kijelentkeztem.majus 13-an vissszakellett volna mennem az AM kiskonyvet bemutatni,de mivel kijelentkeztem elozo nap nem gondoltam,hogy ez szukseges lenne.Szeptemberben kaptam egy felszolito levelet,miszerint nem jelentem meg es ha 8 napon belul nem jelenek meg torolnek a nyilvantartasbol.Nem ertettem a dolgot igy ajanlott levelben visszakuldtem nekik a megszuntetesrol szolo papir masolatat es nem jelentem meg mert nem gondoltam,hogy ez meg valoban szukseges lehet.Most szereztem rola tudomast,hogy valamilyen uton meg egyosszegben jart volna nekem a fennmarado honapokra szolo osszeg,(ezt akkor elfelejtettek kozolni)de az a sejtesem,hogy mivel nem jelentem meg es toroltek a nyilvantartasbol igy ezt mar nem tudom megigenyelni.A kerdesem az lenne,hogy valoban jart volna.-e nekem az az osszeg es,hogy jol gondolom-e,hogy igy mar nem?Ugy erzem nem lettem kielegitoen tajekoztatva,tudok-e tenni valamit,hogy megis megigenyelhessem a fennmarado osszeget?Meg annyi,hogy azota is azon a helyen dolgozom,ahova akkor sikerult elhelyezkednem.Valaszat elore is koszonom!

Tegyél fel új kérdést
vagy Lépj be

A szolgáltatás teljesen ingyenes.

ROMEEA

0 pont Jó Rossz ROMEEA - több éve

Súlyos kölcsön ajánlat a privát e-mail cím között: galliaaubin@gmail.com
Üdvözlöm a pénz kölcsönzésével kapcsolatos aggodalmamat, kérjük, forduljon Mrs. Gallia Aubinhez, aki 5000 euróval rendelkezik, 1050000 otthon adta vissza ízét az életemnek. Kölcsönös gondjaira kérjük, lépjen kapcsolatba vele
Ő biztosan segít. E-mail címe: Galliaaubin@gmail.com

ROMEEA

0 pont Jó Rossz ROMEEA - több éve

Súlyos kölcsön ajánlat a privát e-mail cím között: galliaaubin@gmail.com
Üdvözlöm a pénz kölcsönzésével kapcsolatos aggodalmamat, kérjük, forduljon Mrs. Gallia Aubinhez, aki 5000 euróval rendelkezik, 1050000 otthon adta vissza ízét az életemnek. Kölcsönös gondjaira kérjük, lépjen kapcsolatba vele
Ő biztosan segít. E-mail címe: Galliaaubin@gmail.com

Veci

0 pont Jó Rossz Veci - több éve

Úgy tudom 4 vagy 6 hónap után, ha viszi a munkavállaló a foglalkoztatójától az igazolást, hogy határozatlan időre foglalkoztatja, akkor 30 napon belül benyújtott igény esetén a fennmaradó álláskeresési járadék bizonyos %-át kifizetik. Feltétel, hogy határozatlan idejű legyen a munkaszerződés. Ha jól számolom ebből valószínűleg kimaradtál. Ellenben, na véletlenül ismét munkanélkülivé válnál, akkor tudtommal a hiányzó időre jogosult leszel az álláskeresési járadékra. Sajnos elmulasztották anno veled közölni a lehetőséget. Ezt te és az ügyintéző sem tudja igazolni, hogy megtörtént vagy nem a tájékoztatás. A határidő miatt viszont kifutottál az időből. Nem tudom, hogy tudnál-e utólag bármi igényt érvényesíteni. Annak is lehet örülni, hogy sikerült olyan munkahelyet találni, ahol azóta is dolgozol, a kereseted meg növeli a nyugdíjalapodat (az álláskeresési járadék viszont nem), sőt esetleges táppénzre kerülés esetén a táppénzalapod is. Fogd fel így a dolgot, ezzel nem ironizálom a dolgot, de csak ezt tudom válaszolni neked.
A szeptemberi felszólításhoz hasonlót még 2000-ben a férjem is kapott, pedig már alkalmazásban volt, ekkor én mentem be a Munkaügyire (persze nyomósan és keményen érveltem), azt mondta az ügyintéző, hogy az ellátáshoz nem jelentették le, hogy megszüntette a munkanélküli ellátást. Hát nem sok változott tíz év alatt.
Az alkalmi munkavállalói könyvet pedig ez év januárban le kellett volna adni, főleg ha volt bele ragasztva, az adóbevalláshoz az igazolást az alapján készítik el, ha nincs beleragasztva semmi, akkor is évenként le kell zárni. 2010 áprilistól már nem alkalmazható az AM könyv. a kint lévőt június 30-ig mindenkinek be kell vinni a Munkaügyi Központba (nem csak munkanélkülieknek hanem diákok, nyugdíjasok, alkalmazásban lévőknek is).

Még nincs meg a jó válasz, de szükséged lenne rá?

Kérjük iratkozz fel az email értesítőre, mert így azonnal megtudod, ha valaki megválaszolja a kérdést. (Bármikor leiratkozhatsz.)

E-mail címed:

Csak szöveg engedélyezett. A szerkesztőben használhatod a Textile-t. Például a *szöveg* félkövér szót eredményez.

Hirdetés
Mi a Prosperal?

A Prosperal egy közösen szerkesztett kérdés-válasz oldal, ahol pénzügyi kérdésekről beszélgethetsz, különböző ingyenes eszközöket találsz hitellel, befektetésekkel kapcsolatban, illetve ingyenes és kötelezettségmentes személyes pénzügyi tanácsadást kérhetsz. Regisztrálj vagy lépj be.