agyero

Mik az előnyugdíjba vonulás feltételei?

Mik az előnyugdíjba vonulás feltételei?

arrow agyero - több éve - jog kategória -

Címkék: előnyugdíj

Tegyél fel új kérdést
vagy Lépj be

A szolgáltatás teljesen ingyenes.

fatouapia

0 pont Jó Rossz fatouapia - több éve

Szia kedves, hogy vagy? a nevem Miss Fatou Apia, láttam a profilodat ma (www.prosperal.hu), és szeretnék elérni, ezért kérjük, próbálja meg, és lépjen kapcsolatba velem közvetlenül az én e-mail címre (fatouapia@hotmail.com), hogy én tud küld a képeimet, és részletek magam rendben thanx Fatou Apia.

———————

Hi dear, how are you? my name is Miss Fatou Apia , i saw your profile today on(www.prosperal.hu) and wish to reach you, so please try and contact me direct to my email address (fatouapia@hotmail.com) so that i can send my pictures and details about my self okay thanx Fatou Apia.

juli0920

0 pont Jó Rossz juli0920 - több éve

jünapot 10 éve levagyok százalékolva2011 től 71 százalékom va 57 éves leszek szeptemberbe 20 évem van le dolgozva el mehetek e nyugdijba

Veci

0 pont Jó Rossz Veci - több éve

Annuska ! Az 59. szülinapodtól elmehetsz korhatár előtti ellátásra (2012-től már nem lesz előrehozott nyugdíj), ami a letöltött 37 éved miatt csökkentett lesz.

Annuska

0 pont Jó Rossz Annuska - több éve

Jó napot kivánok!1953-ban születtem,43%-os rokkant vagyok.37 évem van ledolgozott.Keresetem60-70ezer ft.30E csak a fűtésem.Elvették a szoc. járadékot.Lehet hogy előnyugdijjal jobban járnék?Van rá esélyem?Üdv Anna.

Veci

0 pont Jó Rossz Veci - több éve

pirinyo! Nincs semmi lehetőséged nyugdíjba menni, sem az életkori feltétellel, sem a szolgálati idő feltétellel nem rendelkezel még. Üdv, Veci

pirinyo

0 pont Jó Rossz pirinyo - több éve

szia veca . abban szeretném kérni a segitséged . hogy 52 éves vagyok munkát nem találok . 34 éven van ledolgozva elmehetnék e előnyugdijba vahy mi a teendöm ? válaszod várom . köszönöm

gombfoci

0 pont Jó Rossz gombfoci - több éve

1951 ben születtem 38-éves munkaviszonyom van elmehetek előnyugdijba, ha betöltöm 60-ik
életévemet?

Veci

+1 pont Jó Rossz Veci - több éve

9fb883ea1e! Van lehetőséged megállapodást kötni a Nyugdíjbiztosítónál, de nem visszamenőlegesen. Olvasd el az alábbi tájékoztatókat:

  • http://www.onyf.hu/?module=news&action=show&nid=8370
  • http://www.onyf.hu/?module=news&action=show&nid=8371

9fb883ea1e

0 pont Jó Rossz 9fb883ea1e - több éve

57éves leszek augusztusban.35 éves munkaviszonyom van.Jelenleg 50°% vagyok ami nem számít munkaviszonynak. Szeretném megtudni hogy van e-lehetőségem 5 évet megvásárolnom ,hogy elmehessek nyugdíjba. köszönöm válaszodat.

bibebogyo

0 pont Jó Rossz bibebogyo - több éve

Szép napot !
Sajnos nagyon sok munkalehetőség vállalkozáshoz kötött. E nélkül nem megy. De egy 45 % -ra leszázalékolt embernek nem túl kecsegtető ajánlat ugy tudom. Először is megvonják a járadékot, valamint havonta adózni kell a bevétel után, + a vállakozói kiváltása + egyebek . Jól tudom?
Köszönettel: Bné Judit

Veci

0 pont Jó Rossz Veci - több éve

Kedves Judit! Ha 2001-től a régi 50 %-ra, most 45 %-ra minősítették az egészségkárosodást, akkor az a ma még hatályos tv. szerint az előrehozott nyugdíjnál nem számítják be kedvezményként. Csak a rokkantnyugdíjat.
Így azt kell válaszoljam, ha nem lesz több szolgálati időd, akkor csak az öregségi nyugdíjkorhatár betöltésekor tudsz nyugdíjba menni (1955-ben született, a betöltött 64. életév). Sajnos ennyi szolgálati idővel eléggé alacsony nyugdíjra számíthatsz, ha nem lesz több éved (20. §), kb. 44,55 %, ha marad így a számítás.
Az előrehozott nyugdíjhoz minimum 37 év szolgálati idő szükséges. ITT a nyugdíjtörvény olvasd el a 18. § és a 18/B. §-t: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99700081.tv
Üdvözöllek Veci

bibebogyo

0 pont Jó Rossz bibebogyo - több éve

Szép napot !
1955.január 6.-án születtem. 27 év bedolgozott munkaidővel rendelkezem, 2001-től le vagyok százalékolva. Jelenleg 45 %-ra,.
Mikortól mehetek előnyugdijba?
Köszönettel: Bné Judit

Veci

0 pont Jó Rossz Veci - több éve

H József ! Az 1952-ben született férfi a ma még hatályos Nyugdíjtörvény 18/B §-a alapján, ha van 42 év szolgálati idő akkor 60 évesen, ha csak minimum 37 éve akkor 60,5 évesen mehet legkorábban előrehozott nyugdíjba. A munkanélküli ellátás is szolgálati időnek számít.

  • Ha letelik az álláskeresési járadék, akkor még 6 hónapig kaphatod az álláskeresési segélyt, a Munkaügyi Központban érdeklődd meg. Ennek feltétele, hogy legalább 180 napig álláskeresési járadékot folyósítottak.
  • ha letelik az is, akkor a nyugdíj előtt állók munkanélküli segélye folyósítható mivel 5 éven belül vagy a rád irányadó öregségi nyugdíjkorhatáron. Ezzel a szolgálati idó is növekszik.

http://www.afsz.hu/engine.aspx?page=allaskeresoknek_munkanelkuli_ellatasok&switch-content=ak_ellatas_allasker_segely&switch-zone=Zone1&switch-render-mode=full

H József

0 pont Jó Rossz H József - több éve

Jónapot kívánok
József vagyok 1952 március 5.-én születtem jelenleg munkanélküli ellátást kapok 40 év munkaviszonyom megvan az lenne a kérdésem,hogy mikor mehetnék előnyugdíjba. válaszát előre is köszönöm.

Veci

0 pont Jó Rossz Veci - több éve

Leving!
Most olvastam a soraidat. Mi volt a kérdésed, írd ki új kérdésként és akkor hamarabb rátalálok, és megpróbálok válaszolni. Valójában és is csak egy fórumozó vagyok, de nyugdíjügyben sok mindenben érdekelt a környezetem, hátha tudok segíteni.

Leving

0 pont Jó Rossz Leving - több éve

Ez jó.... itt állítólag vannak tanácsadók. Mégsem érkezett egy 3 hónapos kérdésre válasz! :(

jutka53382

+1 pont Jó Rossz jutka53382 - több éve

jó a szöveg.

Veci

+1 pont Jó Rossz Veci - több éve

2009. évi XL. törvény a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény módosításáról

http://www.complex.hu/kzldat/t0900040.htm/t0900040.htm

A Tny. 18/B. § (

?(1) Az öregségi nyugdíjkorhatár betöltését megelőzően két évvel előrehozott öregségi nyugdíjra jogosult az az 1950. december 31-ét követően született férfi, valamint az az 1958. december 31-ét követően született nő, aki

a) legalább 37 év szolgálati időt szerzett, és

b) azon a napon, amelytől kezdődően az előrehozott öregségi nyugdíjat megállapítják, a Tbj. 5. § (1) bekezdés a)-b) és e)-g) pontja szerinti biztosítással járó jogviszonyban nem áll.

(2) Az (1) bekezdés szerinti előrehozott öregségi nyugdíj összegét úgy kell meghatározni, hogy az öregségi nyugdíj összegét

a) annyiszor 0,3 százalékkal kell csökkenteni, ahányszor 30 naptári nap hiányzik az öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséhez, ha a jogosult az öregségi nyugdíjkorhatárnál legfeljebb egy évvel fiatalabb,

b) 3,6 százalékkal, továbbá annyiszor 0,4 százalékkal kell csökkenteni, ahányszor 30 naptári nap hiányzik az öregségi nyugdíjkorhatárnál egy évvel alacsonyabb életkor betöltéséhez, ha a jogosult az öregségi nyugdíjkorhatárnál több mint egy évvel fiatalabb.

Az öregségi nyugdíjkorhatár betöltése a csökkentést nem érinti.

(3) Az (1) bekezdésben foglaltakon túl előrehozott öregségi nyugdíjra jogosult

a) az az (1) bekezdés a)-b) pontjában meghatározott feltételeknek megfelelő nő is, aki

aa) 1954-ben született és a 60 éves és 183 napos életkort betöltötte,

csökkentés mértéke nem haladhatja meg az öregségi nyugdíj összegének 8,4 százalékát.?

Az öregségi nyugdíjkorhatár:

?18. § (1) A társadalombiztosítási öregségi nyugdíjra jogosító öregségi nyugdíjkorhatára annak, aki

d) 1954-ben született, a 63. életév betöltését követő 183. nap,

Komár Mária

+1 pont Jó Rossz Komár Mária - több éve

Jó napot kívánok!

54 éves vagyok, megszűnt az állásom, sajnos nem találok munkát.
36 éves munkaviszonyom van, kérdése, hogy milyen lehetőség van az előnyugdíjra?
Köszönettel Komár Mária

Komár Mária

0 pont Jó Rossz Komár Mária - több éve

Jó napot kívánok!

54 éves vagyok, megszűnt az állásom, sajnos nem találok munkát.
36 éves munkaviszonyom van, kérdése, hogy milyen lehetőség van az előnyugdíjra?
Köszönettel Komár Mária

Még nincs meg a jó válasz, de szükséged lenne rá?

Kérjük iratkozz fel az email értesítőre, mert így azonnal megtudod, ha valaki megválaszolja a kérdést. (Bármikor leiratkozhatsz.)

E-mail címed:

Csak szöveg engedélyezett. A szerkesztőben használhatod a Textile-t. Például a *szöveg* félkövér szót eredményez.

Hirdetés
Mi a Prosperal?

A Prosperal egy közösen szerkesztett kérdés-válasz oldal, ahol pénzügyi kérdésekről beszélgethetsz, különböző ingyenes eszközöket találsz hitellel, befektetésekkel kapcsolatban, illetve ingyenes és kötelezettségmentes személyes pénzügyi tanácsadást kérhetsz. Regisztrálj vagy lépj be.