sh2001

Milyen ügyekkel foglalkozik a Munkaügyi Bíróság?

Milyen ügyekkel foglalkozik a Munkaügyi Bíróság?

arrow sh2001 - több éve - jog kategória -

Címkék: bíróság, munkaügy, munkaügyi, munkaügyi-bíróság

Tegyél fel új kérdést
vagy Lépj be

A szolgáltatás teljesen ingyenes.

Klariss

0 pont Jó Rossz Klariss - több éve

Van egy olyan problémám, hogy 4 kolléganőmmel egyszerre léptünk ki és a volt főnökünk nem hajlandó odaadni a fizetésünket csak majd amikor a többiek a fizetést. Ami 12 nappal később lesz. Ezzel lehetne kezdeni valamit?? És ha igen akkor hova kell fordulnom??
Előre is köszönöm, ha válaszol valaki.

zantia

0 pont Jó Rossz zantia - több éve

Sziasztok!
Valaki tudna segíteni nekem abban, hogy gyerekkel is kiírathatom magamat passzív táppénzre?
Mert az én körzeti orvosom nem hajlandó megtenni, holott 20 éven át folyamatosan dolgoztam, de sajnos most így alakult, hogy munka nélkül maradtam.
Előre is köszönöm.

mageha

0 pont Jó Rossz mageha - több éve

Tisztelt szakértő!
A párom az újpesti Tungsramnál dolgozik,állandó délélötös a gyerek miatt mert másképp nem tudjuk megoldani így én délutánra járok dolgozni.
ma az üzemvezetője akit nemrégen helyeztek oda szolt az élettársamnak hogy maradnia kell este 18-óráig.párom jelezte nem tud maradni a gyerek miatt erre a válasza az volt ,hogy akkor akinek gyereke van nem kell itt dolgoznia!párom 9éve dolgozik ott soha nem volt a munkájával semmi baj!

kérdezem én, a túlórát nem előtte legalább 1 nappal kellene jeleznie a munkáltatónak?mert akkor a gyereket is meg tudtuk volna oldani.nem pedig 10-kor szólni hogy maradnia kell!egyáltalán így kötelezhető valaki túlórára?
és ez hozzáállás egy üzemvezetőtől? mondom nem az a baj,hogy maradnia kell dolgozni túlórába.hanem hogy a gyereket nem tudjuk megoldani mi sem így hirtelen.

szóval kérem válaszoljanak nekem erre.mondjuk én jogi útra fogom vinni ezt a dolgot és az sem érdekel ha emiatt szűnik meg a munkahelye a páromnak,mert ez megengedhetetlen.és hangfelvétel fog készülni arról is hogy az üzemvezető hogy beszél velük ami a munkaügyi bíróságra el is fogok juttatni!.

tisztelettel H. Gábor

Veci

0 pont Jó Rossz Veci - több éve

Zsury! Ennyire nem vagyok benne a munkajogban, de szerintem írásbeli felmondás dátuma lehet a mérvadó, az pedig a próba idő után történt, Ekkor szerintem rendes felmondásra vonatkozókat kellene figyelembe venni. Kérdezzél meg egy jogi szakembert, nem tudom milyen jogi lépéseket érdemes tenni.
ITT találod a munka törvénykönyvét, amiben a felmondásra vonatkozókat megtalálod (86-101. § nézegesd)
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99200022.tv
Megdöbbent a dolog:

  • milyen főnök az, akit a beosztott irányít
  • ebben a hangulatban pedig nem szerencsés tovább dolgozni
  • ha ekkora szava van a kolléganőnek, később akár rendkívüli felmondást is kiprovokálhat volna

zsurek

0 pont Jó Rossz zsurek - több éve

Üdv. 2010.jan.6-febr.5-ig dolgoztam egy nagymúltú cég vidéki üzletében.Határozatlan időre vettek fel 1 hónap bróbaidőt kikötöttek a szerződésben. 5-e előtt két nappal a kolléganő szóban közölte hogy 5-én lejár a mandátumom. Az indok: nem vagyok neki szimpatikus, ez nála egy megérzés.
8-án kaptam kézhez a papírjaimat, 10-én pedig postán írásban a felmondást. A jogkörgyakorló elmondása szerint ő sajnál de a kolléganő már bizonyított, hiszen két éve ott dolgozik. Nekem esélyt sem adtak, pedig én rendes szakmám szerint dolgoztam és nem egy gyorstalpaló tanfolyamot végeztem. Kérdésem: ezek után fordulhatok e munkaügyi bírósághoz kártérítésért, a munkámban nem volt kivetnivalója a cégnek, pusztán pofára ment az egész, ez nyilvánvaló. Köszönettel: Zsury

Veci

0 pont Jó Rossz Veci - több éve

szisza! válaszoltam a másik beírásodnál, ha valakinek a munkáltató felmond, az utolsó munkában töltött napon ki kell fizetni a járandóságát. Néhány napot még várjál rá, mert az átutalás miatti csúszás is fennállhat.
Ja a táppénzes napjaidról esetleg az orvosi napló alapján tud igazolást szerezni. Az a 15 nap szerintem a betegszabadság, ha üzemi baleset volt, akkor kellett volna jegyzőkönyvet felvenni. Esetleg még az OEP-nél érdeklődj mit tehetsz az esetedben, hogy a munkáltató nem küldte tovább a táppénzes papírjait. Tudod valamilyen módon igazolni, hogy leadta? Nyilván ha nem adta volna be, akkor a munkáltató felszólította volna a napok igazolására.

szisza76

0 pont Jó Rossz szisza76 - több éve

Üdv.A párom aug-ban volt egy éve,hogy dolgozik egy Kft-nél.Tavaly november végén eltört a lába,az első 15 napot a cég rendesen kifizette,majd az elküldött táppénzes papírokat nem továbbították a TB felé.A mai napig nem kapta meg az arra az időre járó összeget. Közben már e hónap elejétől nem volt munkájuk,a cég csak a tegnapi nappal zárta le a hónapot,és küldte el őket.Sem a szabadságukat nem fizették ki,sem az erre a hónapra járó juttatásokat,sem a táppénzt.Hová forduljunk?Közben a cég főnöksége Dubaiban karácsonyozik…..Jó mi?

csnoemi

-1 pont Jó Rossz csnoemi - több éve

Rossznak ítélték. Mutassd

Még nincs meg a jó válasz, de szükséged lenne rá?

Kérjük iratkozz fel az email értesítőre, mert így azonnal megtudod, ha valaki megválaszolja a kérdést. (Bármikor leiratkozhatsz.)

E-mail címed:

Csak szöveg engedélyezett. A szerkesztőben használhatod a Textile-t. Például a *szöveg* félkövér szót eredményez.

Hirdetés
Mi a Prosperal?

A Prosperal egy közösen szerkesztett kérdés-válasz oldal, ahol pénzügyi kérdésekről beszélgethetsz, különböző ingyenes eszközöket találsz hitellel, befektetésekkel kapcsolatban, illetve ingyenes és kötelezettségmentes személyes pénzügyi tanácsadást kérhetsz. Regisztrálj vagy lépj be.