zercsi

Sziasztok! Kérdésem a következő: Munkavállalónk 2010. júliusban 40 év munkaviszonnyal rendelkezik,1952-ben született...

Sziasztok! Kérdésem a következő: Munkavállalónk 2010. júliusban 40 év munkaviszonnyal rendelkezik,1952-ben született nő, 2 gyereket szült. Kezdeményezhetjük -e mi, mint munkaadó a munkavállaló nyugdíjazását a most életbe lépő törvény értelmében? Ha igen milyen feltételekkel? Felmondási idő, végkielégítés jár-e vagy sem? Az igazság az, hogy egy másik munkavállalónkat nem kellene elküldeni. A választ előre is köszönöm.

arrow zercsi - több éve - jog kategória -

Címkék: nyugdílyazás

Tegyél fel új kérdést
vagy Lépj be

A szolgáltatás teljesen ingyenes.

zercsi

0 pont Jó Rossz zercsi - több éve

Kedves Veci! Köszönöm gyors válaszodat. A most életbe lépő törvényről ezt olvastam a NyUFI honlapján: “....öregségi teljes nyugdíjra életkorától függetlenül jogosult az a nő is, aki legalább negyven év jogosultsági idővel rendelkezik, és azon a napon, amelytől kezdődően az öregségi teljes nyugdíjat megállapítják ….” Ez nem jelentheti azt, hogy ennek a feltételnek (40 év szolg idő) teljesülésekor betöltött élekor lesz az öregségi nyugdíjra jogosultság ideje?
Köszönöm!

Veci

0 pont Jó Rossz Veci - több éve

  • A munkáltató csak az öregségi nyugdíjkorhatár betöltésekor kezdeményezheti a nyugdíjazást. Akkor végkielégítés nem jár.
  • Ha a munkavállaló nyugdíjba kíván menni a most életbelépett tv. módosítás szerint, és biztosan rendelkezik a 40 év jogosultsági idővel, akkor az 59. szülinapja előtt is kérheti a nyugdíj megállapítását. Figyelem! a tanulmányi idő, munkanélküli ellátás nem számít bele a 40 év jogosultsági viszonyba. Itt nézzétek meg a 12. §-t: http://www.complex.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99700168.KOR
  • Az öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt a munkavállaló kérése (felmondása esetén) nem jár végkielégítés. A felmentési időt nem kötelező megadni, de a nyugdíjba vonulónál a legtöbb munkáltató megadja.
– Ha a munkáltató mond fel, akkor jár a végkielégítés (sőt az 59 éves esetében még + 3 havi), és a felmondási/felmentési idő.
Munka törvénykönyve: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99200022.tv
““87/A. § (1) E törvény alkalmazása szempontjából a munkavállaló akkor minősül nyugdíjasnak, ha
a) a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény szerinti öregségi nyugdíjkorhatárt betöltötte és az öregségi nyugdíjhoz szükséges szolgálati idővel rendelkezik (öregségi nyugdíjra való jogosultság), illetve

b) az a) pontban említett korhatár betöltése előtt öregségi nyugdíjban, vagy
c) korkedvezményes öregségi nyugdíjban, vagy
d) előrehozott (csökkentett összegű előrehozott) öregségi nyugdíjban, vagy
e) szolgálati nyugdíjban, vagy
f) korengedményes nyugdíjban, vagy
g) más, az öregségi nyugdíjjal egy tekintet alá eső nyugellátásban, illetőleg
h) rokkantsági (baleseti rokkantsági) nyugdíjban
részesül.

(2) A munkavállaló akkor részesül az (1) bekezdés b)-h) pontokban felsorolt nyugellátásban, amikor a nyugellátást kérelmére megállapították.

(3) A munkavállaló köteles tájékoztatni a munkáltatót, ha az (1) bekezdés hatálya alá esik.”“

Még nincs meg a jó válasz, de szükséged lenne rá?

Kérjük iratkozz fel az email értesítőre, mert így azonnal megtudod, ha valaki megválaszolja a kérdést. (Bármikor leiratkozhatsz.)

E-mail címed:

Csak szöveg engedélyezett. A szerkesztőben használhatod a Textile-t. Például a *szöveg* félkövér szót eredményez.

Hirdetés
Mi a Prosperal?

A Prosperal egy közösen szerkesztett kérdés-válasz oldal, ahol pénzügyi kérdésekről beszélgethetsz, különböző ingyenes eszközöket találsz hitellel, befektetésekkel kapcsolatban, illetve ingyenes és kötelezettségmentes személyes pénzügyi tanácsadást kérhetsz. Regisztrálj vagy lépj be.