Veci

FIGYELEM! Itt van a 2010-es NYUGDÍJKALKULÁTOR is: TB nyugdíj kalkulátor 2010 http://adozona.hu/kalkulator_nyug...

FIGYELEM! Itt van a 2010-es NYUGDÍJKALKULÁTOR is: TB nyugdíj kalkulátor 2010 http://adozona.hu/kalkulator_nyugdij.aspx

Tegyél fel új kérdést
vagy Lépj be

A szolgáltatás teljesen ingyenes.

somadje

0 pont Jó Rossz somadje - 6 hónapja

Helló,
Ön természetes személy vagy vállalkozó, és segítségre van szüksége,

de bankja nem akarja segíteni! Készen állok arra, hogy 5000 és 5 000 000 euró között segítséget nyújtsanak Önnek 3% -os éves kamatlábbal.

Ha szüksége van, kérjük vegye fel a kapcsolatot velem további információkért.

E-mail: Simonaliliana910@gmail.com

KÖSZÖNJÜK

ROMEEA

0 pont Jó Rossz ROMEEA - több éve

Súlyos kölcsön ajánlat a privát e-mail cím között: galliaaubin@gmail.com
Üdvözlöm a pénz kölcsönzésével kapcsolatos aggodalmamat, kérjük, forduljon Mrs. Gallia Aubinhez, aki 5000 euróval rendelkezik, 1050000 otthon adta vissza ízét az életemnek. Kölcsönös gondjaira kérjük, lépjen kapcsolatba vele
Ő biztosan segít. E-mail címe: Galliaaubin@gmail.com

ROMEEA

0 pont Jó Rossz ROMEEA - több éve

Súlyos kölcsön ajánlat a privát e-mail cím között: galliaaubin@gmail.com
Üdvözlöm a pénz kölcsönzésével kapcsolatos aggodalmamat, kérjük, forduljon Mrs. Gallia Aubinhez, aki 5000 euróval rendelkezik, 1050000 otthon adta vissza ízét az életemnek. Kölcsönös gondjaira kérjük, lépjen kapcsolatba vele
Ő biztosan segít. E-mail címe: Galliaaubin@gmail.com

hengmahu

0 pont Jó Rossz hengmahu - több éve

1956 május.3-án születtem.6 év egyetem után 1980 okt.1-én kezdtem dolgozni.1,5 évig voltam otthon gyermekgondozás miatt.Mokor mehetek legkorábban nyúgdíjba?

Veci

0 pont Jó Rossz Veci - több éve

Ha nincs meg összesen a 40 éved a gyerekekel otthon töltött időve együtt véve (márpedig nincs, mert 1977+40=2017). Figyi te nagyon fiatal vagy a nyugdíjazáshoz. Amikor emelkedik az öregségi nyugdíjkorhatár, akkor még 50 évesen nem lehet nyugdíjba menni. A tv. módosítással leghamarabb az 1953-ban születettektől tudnak elmenni kedvezményes nyugdíjba, ha megfelelnek a jogosultsági időnek. Az 1952-es nők, az idén egyébként is el tudnak menni.

Kreisz Zoltánné

0 pont Jó Rossz Kreisz Zoltánné - több éve

Szeretném megtudni hogy kérhetem e nyugdijjazásom ha van 34 évem ledolgozva és van egy 6 és van egy 5 éves gyerekem.1977 ota dolgozom 1961-es születésü vagyok.Köszönöm ha valaki segiteni tudna ebben a kérdésben

Veci

0 pont Jó Rossz Veci - több éve

Márta! Másold ki és rakd ki ott fent és akkor meg tudod nyitni.

Janits Marta

0 pont Jó Rossz Janits Marta - több éve

Veci kedves a a baj ,hogy nem udom megnyini.

Veci

0 pont Jó Rossz Veci - több éve

Lehet megállapodást kötni a nyugdíjbiztosítónál szolgálati idő szerzés céljából. Olvasd el az alábbit, ebben példa is van a járulékfizetésre:

  • http://www.onyf.hu/index.php?module=news&action=show&nid=6414
  • http://www.onyf.hu/index.php?module=news&action=show&nid=6413

Ez az idő nem számít bele a januártól hatályos 40 év jogosultsági időbe, de az előrehozott nyugdíjnál igen.

Janits Marta

0 pont Jó Rossz Janits Marta - több éve

Igaz az ,hogy a nyugdíjig hátralevő időt ki lehet váltani?

Veci

+1 pont Jó Rossz Veci - több éve

pappmarcsi!
2012.12.31-ig nettóból számítják a nyugdíjat (a mostani kalkulátor is), 2013-tól viszont már bruttóból a jelenleg hatályos nyugdíjtörvény szerint. Ha te 1969-ben születtél, neked az utóbbi várható, de nem a mostani kalkulátor nem alkalmas. Nem értek a számításhoz, de egy fórumozó kiszámolta (ő biztos számszaki ember), hogy neki a nyugdíja jelentősen kevesebb lesz 2013-ban, mint 2012-ben lenne.
NO DE várjunk még, ki tudja, hogy milyen nyugdíjváltozások lesznek ezután. Üdvözöllek Veci

pappmarcsi

0 pont Jó Rossz pappmarcsi - több éve

Már én is kiszámoltam a kalkulátorral 1969-ben szül. de nem tudom ,hogy a számitás brutto vagy netto?

Veci

0 pont Jó Rossz Veci - több éve

Nem tudom, hogy férfiként kérdezel-e, a válaszom arra irányul. A jubileumi jutalom is szerintem benne van a nyugdíjalapba, legalábbis annyi, amennyi belefér, mert úgy tudom napi 20 400 Ft a plafon.
Te születési éved szerint már elmehetsz nyugdíjba? Az 1950-ig született férfi 40 év szolgálati idővel csökkentés nélkül mehet nyugdíjba.
ITT mellékelek egy nyugdíjkalkulátort, még a valorizációs szorzók nincsenek meg hozzá (március végén lesz). Utána megközelítő pontossággal kiszámíthatod. 2009-ben én is alkalmaztam, és nekem 42 év szolgálati idővel kb. 7-8 %-al több lett a nyugdíjam az ott kalkulálttól. Vagyis nem lesz kevesebb, mint a kalkulátor kiszámol.

  • Nyugdíj kalkulátor 2010

http://adozona.hu/kalkulator_nyugdij.aspx
Könnyen kiszámítható, ha van szolgálati idő megállapításod, onnét csak beírod a jövedelmet, jutalmat és a kieső napokat. A szakmunkástanuló évek, a nappali felsőfokú tanulmányok is szolgálati időnek számítanak.
Ha kerek évhez hiányzik valamennyi nap, akkor célszerűnek tartanám, hogy addig dolgozz, mert a 40 év feletti évekre +2 %-ot számolnak évenként. Ha teneked meglesz a 41 év, akkor 84 %-át számítják nyugdíjként. ITT a nyugdíjtörvény, a 12. § szerint számolnak, a nyugdíjkorhatár a 18-18/B §-t nézd meg.
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99700081.tv

0069c7ffb

+1 pont Jó Rossz 0069c7ffb - több éve

1969 július 7-től dolgozom egy munkahelyen, jelenleg havi 297.00 Ft. bruttó bérem van, 2009. julius 7.-én kaptam meg a 40 éves jubileumi jutalmat, ezt megelőző években a 25, 30, 35 éves jubileumi jutalmakat is, érdemes-e még dolgoznom, megköszönném ha kb. a nyugdíjam kalkulált összegét is megtudhatnám. Azt is szeretném tudni, hogy a jubileumi jutalmam összege meddig számít, vagy hogyan veszik alapul a a nyúgdíj számításnál.
Nagyon köszönöm !

Veci

0 pont Jó Rossz Veci - több éve

Levették a honlapról a Nyugdíjkalkulátort, mert szerintem rájöhettek arra, hogy még az új számításhoz nincs meg a törvényi háttér. Amikor ezt megtaláltam, utána felhívtam a Nyugdíjbiztosítót, mert aggasztott, hogy a férjem ügyében jól döntöttünk-e, az átmeneti járadék iránti kérelem 2009.12.31-i megállapításához. Kétségbe estem, mert a feltett kalkulátor szerint úgy láttam, hogy rosszul döntöttünk. A híradások pedig arról szóltak korábban, hogy 2010-től változik a nyugdíjszámítás módja is. A Nyugdíjbiztosítónál azt mondták, hogy ez még nem lehet, hiszen nincs a számításra törvény. Közben csodálkoztam is, hogy ilyen hamar felteszik a 2010-es Nyugdíjkalkulátor, amikor előző évben csak márciusban tették.
NOS: senkit nem akartam becsapni.

Még nincs meg a jó válasz, de szükséged lenne rá?

Kérjük iratkozz fel az email értesítőre, mert így azonnal megtudod, ha valaki megválaszolja a kérdést. (Bármikor leiratkozhatsz.)

E-mail címed:

Csak szöveg engedélyezett. A szerkesztőben használhatod a Textile-t. Például a *szöveg* félkövér szót eredményez.

Hirdetés
Mi a Prosperal?

A Prosperal egy közösen szerkesztett kérdés-válasz oldal, ahol pénzügyi kérdésekről beszélgethetsz, különböző ingyenes eszközöket találsz hitellel, befektetésekkel kapcsolatban, illetve ingyenes és kötelezettségmentes személyes pénzügyi tanácsadást kérhetsz. Regisztrálj vagy lépj be.