carlus

Mi a védett kor?

Mi a védett kor?

arrow carlus - több éve - Karrier és foglalkoztatás kategória -

Címkék: előnyugdíj, nyugdíj, védett-kor

Tegyél fel új kérdést
vagy Lépj be

A szolgáltatás teljesen ingyenes.

chris11

0 pont Jó Rossz chris11 - több éve

Helló

Alkalmazza a gyors és kényelmes kölcsönt fizeti ki számláit, és hogy egy új finanszírozás a projektek a legolcsóbb kamatláb 3%. Ne lépjen kapcsolatba velünk ma via: credithome@blumail.org a hitelösszeg szükség a minimális hitel ajánlat 1.000,00 bármely választott hitel összegét. Én hitelesített, regisztrált és legit hitelező. Vegye fel a kapcsolatot velem ma, ha Ön érdekelt abban, hogy ez a hitel

Megjegyzés: minden válasz továbbítani kell: credithome@blumail.org gyors feldolgozás.
Köszönjük

Mr Mhay burailla

mamahuma

-1 pont Jó Rossz mamahuma - több éve

Rossznak ítélték. Mutassd
pajor maria

-1 pont Jó Rossz pajor maria - több éve

Rossznak ítélték. Mutassd
vicus1

0 pont Jó Rossz vicus1 - több éve

S:O:S::: 57 éves múltam..50% vagyok és takarítóként dolgoztam egy cégnél kihelyezve 4 évig
64,e400 FT volt a fizetésem 6 órába.Tavaly májusba ahol ki voltam helyezve át vet a egy maszek dolgozni ugyan annyi fizetsé ..de most 04.15 .lecsökentete a béremet és a munkám ugyan annyi vagyis 6 órai munkáért havi 30 e ft ad kérdem jogos a fellépése.hová fordulhatok.. kérem a válaszát ..TIssztelettel nagyné

rezsus

0 pont Jó Rossz rezsus - több éve

1953.06.26-án születtem cégem felmondott 2011dec 31 én jelenleg munkanélkülin vagyok májusig 2011 végén kértem az előre hozott nyugdíjat 41 év 133 nap munka viszony után nem kaptam meg.kérdésem milyen kilátásaim vannak járulék lejárása után.Mikor mehetnék nyugdíjba?

gvali

0 pont Jó Rossz gvali - több éve

1954. 05. 29-én születtem. 1972. aug. 1-től folyamatos m.viszonyom volt 2010. 07. 31-ig, azután egy hónap passzív tp, és 2011. május 8-ig álláskeresési járadék. Közben – 2008. óta – több határozat született 41%-os egészségkárosodásomról, nem vagyok rehabilitálható. 2011. május 9-től vállalkozó foglalkoztat, a minimálbér 80%-áért, start extra kártyával, szerződésem 2012. május 8-ig érvényes. Azért született ilyen alacsony összegre szerződés, mert ígéretet kaptam tavaly ellátásra, de a munkaszerződés megkötése után kiderült: a 2010-ben felvett végkielégítés miatt mégsem vagyok jogosult semmilyen ellátásra. A munkaszerződést módosítani már nem lehetett, mert TÁMOP-os – az akkori szabályok szerint készült, hogy ne kelljen majd a bért csökkenteni, amint kapom a járadékot. Munkaviszonyom most teljes munkaidőnek számít-e (heti 30 óra), kaphatok-e valamilyen ellátást május 9-től, a 40 éves munkaviszony eléréséig? Érvényes-e számomra a védett kor,és mikortól? Mit jelent ez? Ha az idén ellátást igénylek és kapok, az időszak (közel 8 hónap még a 40 éves m.viszony betöltéséig) beszámít-e a munkaviszonyba? Ha nem, van-e lehetőségem még nyolc hónap munkaviszonyt szerezni a várt ellátás mellett, vagy csak arról vvaló lemondással?
(jelenleg részletfizetéssel törlesztem a különadót a végkielégítés után, egészségi állapotom 2011. júniusi felülvizsgálat szerint változatlan, munkahelyet biztosan nem találok majd erre az időre)
Köszönöm válaszát.

Hatlaczki Lászlóné

+1 pont Jó Rossz Hatlaczki Lászlóné - több éve

Szeretném megkérdezni, Én 1953- októberbe születtem .Most Októberba leszek 59 éves és még az 53-ban született nők ebben az évben elmehetnek csökkentet előrehozott nyugdijaba de most kérdeztem meg a nyugdijfolyósitótól. azt irták/, 2010 december 31-ig/ 38 év 42 nap a nők kedvezményes öregségi teljes nyugdijához . A kérdésem az hogy most a munkáltatóm le akarja venni a munkaidőmet 4 órásra., igy félek hogy ebbe az esetben nemlenne meg a 40 évem decemberig. Meg teheti e a Munkáltatóm hogy az utolsó évembe levegye a munkaidőmet és persze ehez járó munkabéremet Várom válaszát Előre is köszönöm Tisztelettel: Hatlaczki Lászlóné

Veci

-1 pont Jó Rossz Veci - több éve

Rossznak ítélték. Mutassd
borsos54

+1 pont Jó Rossz borsos54 - több éve

19540823 Születésü vagyok,mikortol van a vvédett kor

Veci

-1 pont Jó Rossz Veci - több éve

Rossznak ítélték. Mutassd
rohonczia

0 pont Jó Rossz rohonczia - több éve

Nő vagyok (kormánytisztviselő), 2 év múlva lesz meg a 40 év munkaviszonyom. A rendes nyugdíjig viszont még 7 évem lenne ( 62 évesen mehetnék el.) Azt kérdezném, hogy a védett kor (5 év) meg van -e nekem, tehát mi számit . A 40 éves kortól számolt 5év védettség, vagy a 62 éves kortól visza számolt 5 év. Előre is köszönöm, mert nálunk leépítés van és nem tudom, hogy félnem kell-e.

babina

0 pont Jó Rossz babina - több éve

Üdvözlöm!1954-ben születtem a munkahelyemen csoportos leépítés és közös megegyezéssel való felmondás között lehet választani.Állítólag a közös megegyezésnél is fizetnek végkielégítést (11 ledolgozott évem van) csak valamiféle bérkorrekcio néven.Ezzel lehet menni azonnal a munkanélküli központba nem kell megvárni a végkielégítés lejártának idejét.Akérdésem az hogy ez valós állítás-e és hogy érint-e engem a védett kor intézménye?

Veci

0 pont Jó Rossz Veci - több éve

Ha 5 évvel az irányadó nyugdíjkorhatár előtt különös indokkal mond fel a munkáltató, akkor + 3 havi (közalkalmazottaknál +4 hónap) végkielégítés illeti meg. A csoportos létszámleépítés, vagy munkakör megszűnés különös indoknak tekinthető.

oriane

+2 pont Jó Rossz oriane - több éve

A védett kor tulajdonképpen a munkáltató felé egyfajta felmondási tilalmat jelent, hiszen a nyugdíjkorhatár elérését megelőző öt évben csak különösen indokolt esetben mondhat fel munkavállalójának.

Még nincs meg a jó válasz, de szükséged lenne rá?

Kérjük iratkozz fel az email értesítőre, mert így azonnal megtudod, ha valaki megválaszolja a kérdést. (Bármikor leiratkozhatsz.)

E-mail címed:

Csak szöveg engedélyezett. A szerkesztőben használhatod a Textile-t. Például a *szöveg* félkövér szót eredményez.

Hirdetés
Mi a Prosperal?

A Prosperal egy közösen szerkesztett kérdés-válasz oldal, ahol pénzügyi kérdésekről beszélgethetsz, különböző ingyenes eszközöket találsz hitellel, befektetésekkel kapcsolatban, illetve ingyenes és kötelezettségmentes személyes pénzügyi tanácsadást kérhetsz. Regisztrálj vagy lépj be.