pinkagi

A végkielégítési idő (2 hónap) és a felmentési idő is beleszámít a munkaviszonyba ? A munkanélküli segély csak utána...

A végkielégítési idő (2 hónap) és a felmentési idő is beleszámít a munkaviszonyba ? A munkanélküli segély csak utána kezdődik el ? Köszönettel ? Ági

arrow pinkagi - több éve - Vállalatok kategória -

Tegyél fel új kérdést
vagy Lépj be

A szolgáltatás teljesen ingyenes.

Veci

0 pont Jó Rossz Veci - több éve

A felmondási és felmentési idő még munkaviszonynak számít, mert annak lejártát követően szűnik meg a jogviszony. A végkielégítés a jogviszony megszűnésekor kifizetett átlagkereset. Az álláskeresési járadék (munkanélküli “segély”) a jogviszony megszűnését követő naptól igénybe lehet venni, ha regisztrálsz a Munkaügyi Központban. Még a 90-es évek végefelé volt olyan rendelkezés, hogy csak a végkielégítés hónapjai után járt a munkanélküli segély, de ma már ez nincs. Hidd el, mert a férjem esetében így történt most nyáron. Ha geszűnik a munkaviszony a papírjaiddal keresd fel a Munkaügyi Központot.

Még nincs meg a jó válasz, de szükséged lenne rá?

Kérjük iratkozz fel az email értesítőre, mert így azonnal megtudod, ha valaki megválaszolja a kérdést. (Bármikor leiratkozhatsz.)

E-mail címed:

Csak szöveg engedélyezett. A szerkesztőben használhatod a Textile-t. Például a *szöveg* félkövér szót eredményez.

Hirdetés
Mi a Prosperal?

A Prosperal egy közösen szerkesztett kérdés-válasz oldal, ahol pénzügyi kérdésekről beszélgethetsz, különböző ingyenes eszközöket találsz hitellel, befektetésekkel kapcsolatban, illetve ingyenes és kötelezettségmentes személyes pénzügyi tanácsadást kérhetsz. Regisztrálj vagy lépj be.