sh2001

Mik a cégvezetés feladatai?

Mik a cégvezetés feladatai?

Tegyél fel új kérdést
vagy Lépj be

A szolgáltatás teljesen ingyenes.

csnoemi

0 pont Jó Rossz csnoemi - több éve

A cégvezetés feladatát a gazdasági társaság döntéshozó vezetői látják el. Tevékenységük célja a vállalat minél gazdaságosabb, minél nagyob profitot eredményező működtetése. Ennek érdekében elemzik az aktuális, illetve várható piaci helyzetet, igyekeznek az emberi erőforrásk minél optimálisabb kihasználására, biztosítják a működéshez szükséges forrásokat stb.

midas

0 pont Jó Rossz midas - több éve

A 39. § (2) bekezdése szerint “A gazdasági társaság legfőbb szerve, az általa kijelölt munkavállalót általános jellegű képviseleti joggal ruházhatja fel (a továbbiakban: cégvezető).” A cégvezető tehát a társaság legfőbb szerve által általános képviseleti joggal felruházott munkavállaló.

Képviseli a céget, döntéhozó.

Még nincs meg a jó válasz, de szükséged lenne rá?

Kérjük iratkozz fel az email értesítőre, mert így azonnal megtudod, ha valaki megválaszolja a kérdést. (Bármikor leiratkozhatsz.)

E-mail címed:

Csak szöveg engedélyezett. A szerkesztőben használhatod a Textile-t. Például a *szöveg* félkövér szót eredményez.

Hirdetés
Mi a Prosperal?

A Prosperal egy közösen szerkesztett kérdés-válasz oldal, ahol pénzügyi kérdésekről beszélgethetsz, különböző ingyenes eszközöket találsz hitellel, befektetésekkel kapcsolatban, illetve ingyenes és kötelezettségmentes személyes pénzügyi tanácsadást kérhetsz. Regisztrálj vagy lépj be.