sh2001

Milyen vállalkozási formák léteznek?

Milyen vállalkozási formák léteznek?

Tegyél fel új kérdést
vagy Lépj be

A szolgáltatás teljesen ingyenes.

csnoemi

0 pont Jó Rossz csnoemi - több éve

A vállalkozások formájuk szerint lehetnek egyéni vállalkozások, kisvállalkozások esetében közkereseti társaságok (kkt.) és betéti társaságok (bt.) melyek általában két vagy több személy szerződés útján létrejövő alacsony tőkebefektetésű együttműködését jelentik. A korlátolt felelősségű társaság (kft.) meghatározott törzstőkével indul, mellyel később teljes mértékben felelősséget vállal a felmerülő kötelezettségekért. A részvénytáraságok (rt.) esetében ellenben a tagok nem felelősek a követelésekért, ezért a részvénytársaság formájú vállalkozás csak jelentős alaptőkével kezdeményezhető. Egyéb vállalkozási formát jelent még a családi gazdaság, valamint a nonprofit gazdasági társaság.

Még nincs meg a jó válasz, de szükséged lenne rá?

Kérjük iratkozz fel az email értesítőre, mert így azonnal megtudod, ha valaki megválaszolja a kérdést. (Bármikor leiratkozhatsz.)

E-mail címed:

Csak szöveg engedélyezett. A szerkesztőben használhatod a Textile-t. Például a *szöveg* félkövér szót eredményez.

Hirdetés
Mi a Prosperal?

A Prosperal egy közösen szerkesztett kérdés-válasz oldal, ahol pénzügyi kérdésekről beszélgethetsz, különböző ingyenes eszközöket találsz hitellel, befektetésekkel kapcsolatban, illetve ingyenes és kötelezettségmentes személyes pénzügyi tanácsadást kérhetsz. Regisztrálj vagy lépj be.