baras

Nyolcórás műszakban jár e reggeli illetve vacsoraidő?

Nyolcórás műszakban jár e reggeli illetve vacsoraidő?

arrow baras - több éve - Vállalatok kategória -

Címkék: munkaidő, pihenőidő

Tegyél fel új kérdést
vagy Lépj be

A szolgáltatás teljesen ingyenes.

Veci

0 pont Jó Rossz Veci - több éve

ITT találod a Munka törvénykönyve szabályait (117. §, 122. §). Az értelmezésem szerint a munkaközi szünettel növelik a munkaidő hosszát, ez tapasztalat is.
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99200022.tv
““117. § (1) E törvény alkalmazásában
a) munkaidő: a munkavégzésre előírt idő kezdetétől annak befejezéséig tartó időtartam, amibe be kell számítani a munkavégzéshez kapcsolódó előkészítő és befejező tevékenység időtartamát. Eltérő rendelkezés vagy megállapodás hiányában a munkaidőbe a munkaközi szünet időtartama (122. §) – a készenléti jellegű munkakör kivételével – nem számít be;”“

**122. § Ha a beosztás szerinti napi munkaidő vagy a rendkívüli *munkavégzés időtartama a hat órát meghaladja, valamint minden további három óra munkavégzés után a munkavállaló részére – a munkavégzés megszakításával – legalább húsz perc, legfeljebb egy óra munkaközi szünetet kell biztosítani, melyből legalább húsz percet egybefüggően kell kiadni. Amennyiben a napi munkaidő alatt a munkavállaló többször jogosult munkaközi szünetre, ezek együttes időtartama az egy órát nem haladhatja meg.**

Martinka

0 pont Jó Rossz Martinka - több éve

Nyolcórás műszakban jár e reggeli illetve vacsoraidő?
Nyolcórás műszakban jár e reggeli illetve vacsoraidő?

Rózsás Sándor

0 pont Jó Rossz Rózsás Sándor - több éve

Szerintem :8 órai munkaidö alatt min. 20 perc étkezés jár a munkavállalónak,melyet a munkáltatónak Biztositani kell.És ezt nem kell ledolgozni!

Még nincs meg a jó válasz, de szükséged lenne rá?

Kérjük iratkozz fel az email értesítőre, mert így azonnal megtudod, ha valaki megválaszolja a kérdést. (Bármikor leiratkozhatsz.)

E-mail címed:

Csak szöveg engedélyezett. A szerkesztőben használhatod a Textile-t. Például a *szöveg* félkövér szót eredményez.

Hirdetés
Mi a Prosperal?

A Prosperal egy közösen szerkesztett kérdés-válasz oldal, ahol pénzügyi kérdésekről beszélgethetsz, különböző ingyenes eszközöket találsz hitellel, befektetésekkel kapcsolatban, illetve ingyenes és kötelezettségmentes személyes pénzügyi tanácsadást kérhetsz. Regisztrálj vagy lépj be.