Hajnal

Szeretném megtudni a nyereményadóra vonatkozó hatályban lévő jogszabályt: mennyi a mértéke? mennyi értéktől kell fize...

Szeretném megtudni a nyereményadóra vonatkozó hatályban lévő jogszabályt: mennyi a mértéke? mennyi értéktől kell fizetni? Hová és kinek (milyen formában) kell befizetni? Stb. (ki szeretnénk sorsolni egy mosógépet egy bevásárlóközpontban a vásárlóknak, és ez után nem tudjuk, mennyi nyereményadót kell fozetni?)

arrow Hajnal - több éve - Vállalatok kategória -

Címkék: ajándéksorsolás, nyereményadó, promóció

Tegyél fel új kérdést
vagy Lépj be

A szolgáltatás teljesen ingyenes.

Veci

0 pont Jó Rossz Veci - több éve

EZT találtam, hotha segít a kérdésedben:
1995. évi CXVII. törvény a személyi jövedelemadóról
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99500117.tv
Nyereményből származó jövedelem

76. § (1) A nyeremény esetében – ha az nem tartozik a kamatjövedelemre vonatkozó rendelkezések hatálya alá – a szerencsejátékok szervezéséről szóló törvényben meghatározott engedélyhez kötött sorsolásos játékból, az ajándéksorsolásból, valamint a fogadásból származó nyeremény (a továbbiakban: adóköteles nyeremény) címén kapott bevétel egészét jövedelemnek kell tekinteni.

(2) Pénzbeli nyeremény esetén az adó összege 25 százalék, amelyet a magánszemélyeknek kiosztandó teljes nyereményösszegből egy tételben kell a kifizetőnek levonnia, és befizetnie.

(3) Ha a nyeremény nem pénz, hanem más vagyoni érték, akkor annak általános forgalmi adó nélkül számított szokásos piaci értékét alapul véve, annak 33 százalékát kell adó címén a kifizetőnek megfizetnie.

(4) Nem számít jövedelemnek a szerencsejáték szervezéséről szóló törvény 16. §-a alapján engedélyhez nem kötött sorsolásos játékból, a sorsjátékból, a pénznyerő automatából, a játékkaszinóból, a bukmékeri rendszerű fogadásból, továbbá a lóversenyfogadásból, bingójátékból származó nyeremény.

OLVASD el, itt értelmezve van az idevonatkozókat (szerintem ez érint téged):
http://www.onadozo.hu/hirek/?f=view&id=87

Még nincs meg a jó válasz, de szükséged lenne rá?

Kérjük iratkozz fel az email értesítőre, mert így azonnal megtudod, ha valaki megválaszolja a kérdést. (Bármikor leiratkozhatsz.)

E-mail címed:

Csak szöveg engedélyezett. A szerkesztőben használhatod a Textile-t. Például a *szöveg* félkövér szót eredményez.

Hirdetés
Mi a Prosperal?

A Prosperal egy közösen szerkesztett kérdés-válasz oldal, ahol pénzügyi kérdésekről beszélgethetsz, különböző ingyenes eszközöket találsz hitellel, befektetésekkel kapcsolatban, illetve ingyenes és kötelezettségmentes személyes pénzügyi tanácsadást kérhetsz. Regisztrálj vagy lépj be.